- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Karamelové venčeky
Karamelové venčeky
- Kusov: 30
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 400 g polohrubej múky
- 500 ml vody
- 100 g masla
- 6 vajec
- Krém:
- 500 ml mlieka
- 2 karamelové pudingy
- 6 lyžíc cukru
- 150 g masla
- 250 g mascarpone
- 500 ml smotany na šľahanie
- Práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Ideme si urobiť odpaľované cesto...To je základ .Do hrnca si dáme variť vodu do nej pridáme maslo , štipku soli..Keď sa voda varí zavaríme za stáleho miešania múku .Miešame až kým sa husté cesto neoddeľuje od dna a od bokov.Plameň znížime a stále miešame. Cesto musí byť hladké a bez hrudiek...
2. Krok
Keď je cesto uvarené necháme ho mierne vychladnúť.Potom ho šľaháme buď to v robote lopatkou, alebo šľahačom so špirálkami..Do cesta postupne vmiešavame vajcia , jedno po druhom, a za každým poriadne vymiešame.Cesto nesmie byť horúce aby sa vajcia nezrazili..Vmiešaním všetkých vajec nám vznikne lepkavá hmota.Tú si dáme do cukrárskeho vrecka , s veľkou hviezdicovou špičkou , a na plech vyložený s papierom na pečenie striekame kolieska ..
3. Krok
Rúru si vyhrejeme na 200°C a vložíme doň cesto z kolieskami a pečieme bez toho aby sme otvorili rúru asi 20 minút..Potom znížime teplotu asi na 170°C pootvoríme dvierka na rúre a dopekáme ešte cca 10 minút..u je dobré venčeky sledovať..Keď chytíte venček do ruky, musí byť ľahký..Môžete skúsiť jeden vybrať a zúbkatým nožom ho rozkrojiť..Vnútri by mal byť suchý a cesto sa nemá na nôž pri prekrajovaní naň lepiť..Ak sa lepí ešte pečte..
4. Krok
Po upečení necháme venčeky úplne vychladnúť a všetky potom porozkrajujeme na polovice.
5. Krok
Krém si uvaríme uvarením karamelového pudingu do ktorého keď je ešte horúci vmiešame maslo..
6. Krok
Potom puding prekryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.
7. Krok
Do chladného pudingu vmiešame mascarpone.Šľaháme až kým nám nevznikne nadýchaný krém..
8. Krok
Krém si dáme do cukrárskeho vrecka s tou istou špičkou ako keď sme striekali cesto a naplníme venčeky karamelovým krémom..
9. Krok
Venček môžete plniť podľa toho koľko chcete aby vám vydržali..Môžete ich naplniť len karamelovým pudingom bez mascarpone ak chcete aby vám dlhšie vydržali..Ak však viete že sa po nich len tak zapráši, pridajte do pudingu mascarpone a naň ešte nastriekajte vyšľahanú šľahačku ..Priklopte potom vrchnáčik z prekrojeného venčeka..Ak však chcete naprklad venčeky podávať až o deň neskôr je ich dobré v ten deň keď sa podávajú pretože šľahačka ich rozmočí...
10. Krok
Hotový zákusok posypte práškovým cukrom, alebo prelejte polevou buď to čokoládovou alebo karamelovou...
Priemerné hodnotenie receptu
(4.2 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4706 videní