Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Karamelovo jahodové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Karamelovo jahodové kocky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 3/4 šálky cukru
  • 3/4 šálky polohrubej múky
  • 1/4 šálky škrobu (zemiakový alebo kukuričný)
  • štipka soli
  • Karamelová vrstva:
  • 200 g masla
  • 2 šálky mlieka
  • 1 vanilkový puding alebo zlatý klas
  • 2 lyžice škrobu
  • 400 g karamelového salka
  • Jahodová vrstva:
  • 400 ml jahodového pyré
  • 2 jahodové želé
  • 2 poháre vody
  • ďalej potrebujete:
  • 2 smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 50 g horkej čokolády
  • silný čaj s citrónom
  • 2 balenia Marína keksov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky suroviny na piškótu by mali mať izbovú teplotu. Oddeľte bielka od žĺtkov a bielka vyšľahajte zo štipkou soli na tuhú penu. Pri vysokej rýchlosti šľahača prišľahajte cukor po častiach. Znížte rýchlosť a pridajte žĺtka jedno po druhom. Nakoniec vmiešajte preosiatu múku so škrobom a jemne stierkou premiešajte ... Cesto vylejte na plech ktorý má rozmery 25 x 36 cm.Samozrejme si plech vyložte s papierom na pečenie.

2. Krok

Piškótové cesto na plechu vložte do predhriatej rúry na 160 ° C a pečte 30 minút. Po uplynutí tejto doby vyberte piškótu a nechajte ju vychladnúť. Je dobré piecť na plechu z vyšším okrajom, alebo potom si okraje vyvýšiť nejakým lemom, pretože zákusok bude vyšší.

3. Krok

Pudingový prášok spolu s múkou si rozmišame v troche mlieka.Ostatné mlieko si dáme variť spolu so salkom.Salko sa nám musí v mlieku úplne rozpustiť..Keď sa hmota rozpustí a mlieko sa začne variť , vmiešame puding a uvaríme hustý karamelový krém.Ten potom prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

4. Krok

Potom uvarený krém vymiešame s maslom.Maslo ku krému pridávame po častiach a zakaždým poriadne premiešame.Krém potom navrstvíme na piškótu a zarovnáme.Na tento krém poukladáme vedľa seba Marína kekse..

5. Krok

pripravíme si jahodové želé podľa návodu na obale..Poväčšine je to tak. že sa dá zohriať jahodové pyré s trochou vody a nakoniec sa vmieša jahodové tortové želé rozrobené tiež v troche vody.Želé nechajte trochu vychladnúť a potom nalejte na vrstvu sušienok.

6. Krok

Takto pripravený zákusok nechajte poriadne vychladnúť najlepšie na niekoľko hodín a v chladničke a potom pridajte vrstvu z vyšľahanej šľahačky s práškovým cukrom.Vrch zákuska posypete nastrúhanou čokoládou.Prizdobiť môžete celou, alebo polovicou čerstvej jahody.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.1 / 5)

20 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12888 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.