Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karamelovo jahodové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Karamelovo jahodové kocky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 3/4 šálky cukru
  • 3/4 šálky polohrubej múky
  • 1/4 šálky škrobu (zemiakový alebo kukuričný)
  • štipka soli
  • Karamelová vrstva:
  • 200 g masla
  • 2 šálky mlieka
  • 1 vanilkový puding alebo zlatý klas
  • 2 lyžice škrobu
  • 400 g karamelového salka
  • Jahodová vrstva:
  • 400 ml jahodového pyré
  • 2 jahodové želé
  • 2 poháre vody
  • ďalej potrebujete:
  • 2 smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 50 g horkej čokolády
  • silný čaj s citrónom
  • 2 balenia Marína keksov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky suroviny na piškótu by mali mať izbovú teplotu. Oddeľte bielka od žĺtkov a bielka vyšľahajte zo štipkou soli na tuhú penu. Pri vysokej rýchlosti šľahača prišľahajte cukor po častiach. Znížte rýchlosť a pridajte žĺtka jedno po druhom. Nakoniec vmiešajte preosiatu múku so škrobom a jemne stierkou premiešajte ... Cesto vylejte na plech ktorý má rozmery 25 x 36 cm.Samozrejme si plech vyložte s papierom na pečenie.

2. Krok

Piškótové cesto na plechu vložte do predhriatej rúry na 160 ° C a pečte 30 minút. Po uplynutí tejto doby vyberte piškótu a nechajte ju vychladnúť. Je dobré piecť na plechu z vyšším okrajom, alebo potom si okraje vyvýšiť nejakým lemom, pretože zákusok bude vyšší.

3. Krok

Pudingový prášok spolu s múkou si rozmišame v troche mlieka.Ostatné mlieko si dáme variť spolu so salkom.Salko sa nám musí v mlieku úplne rozpustiť..Keď sa hmota rozpustí a mlieko sa začne variť , vmiešame puding a uvaríme hustý karamelový krém.Ten potom prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

4. Krok

Potom uvarený krém vymiešame s maslom.Maslo ku krému pridávame po častiach a zakaždým poriadne premiešame.Krém potom navrstvíme na piškótu a zarovnáme.Na tento krém poukladáme vedľa seba Marína kekse..

5. Krok

pripravíme si jahodové želé podľa návodu na obale..Poväčšine je to tak. že sa dá zohriať jahodové pyré s trochou vody a nakoniec sa vmieša jahodové tortové želé rozrobené tiež v troche vody.Želé nechajte trochu vychladnúť a potom nalejte na vrstvu sušienok.

6. Krok

Takto pripravený zákusok nechajte poriadne vychladnúť najlepšie na niekoľko hodín a v chladničke a potom pridajte vrstvu z vyšľahanej šľahačky s práškovým cukrom.Vrch zákuska posypete nastrúhanou čokoládou.Prizdobiť môžete celou, alebo polovicou čerstvej jahody.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.1 / 5)

20 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12743 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.