Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karamelový koláč s jablkami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovy kolac.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Krehké cesto :
  • 160 g hladkej múky
  • 50 g hnedého cukru
  • 120 g masla
  • 1 lyžica studenej vody
  • Plnka :
  • 220 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžička vanilkovej arómy
  • 2 stredne veľké jablká
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžica mletej škorice
  • Posýpka :
  • 80 g hladkej múky
  • 90 g hnedého cukru
  • 70 g ovsených vločiek
  • 180 g masla
  • 50 ml karamelu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ak milujete jablkové dezerty, tento karamelový koláč sa rýchlo stane vaším novým favoritom. Kombinácia lístkového cesta, krémovej syrovej plnky a šťavnatých jabĺk obohatených o škoricu vytvára dokonalú chuťovú kombináciu, ktorej je ťažké odolať. Chrumkavá ovsená poleva dodáva koláču špeciálnu arómu a záverečný detail – karamelová poleva – premení tento koláč na skutočnú gurmánsku lahôdku. Karamelový jablkový koláč je ideálnym dezertom na sviatky, rodinné stretnutia alebo popoludňajšie chvíle pri káve a čaji. Jeho príprava je jednoduchá, nevyžaduje zložité ingrediencie a vždy vyzerá, akoby ste vynaložili oveľa viac úsilia, ako v skutočnosti. Postupujte podľa nášho overeného receptu a pripravte si koláč, ktorý poteší každého, kto ho ochutná!

2. Krok

Múku a cukor zmiešajte vidličkou s maslom izbovej teploty, nakrájaným na kocky. Pridajte vodu a ručne vypracujte cesto. Rozotrite a uhlaďte ho do formy s rozmermi 20 x 20 cm, ktorú ste predtým vystlali papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút dozlatista.

3. Krok

Zmiešajte krémový syr a práškový cukor, pridajte vajce a vanilku. Rozotrite na cesto. Jablká ošúpte a nakrájajte na plátky. K jablkám pridajte cukor a škoricu, premiešajte a rovnomerne posypte krémovým syrom.

4. Krok

Múku, hnedý cukor, ovsené vločky a maslo izbovej teploty zmiešajte vidličkou do drobivého cesta. Rovnomerne rozotrite na koláč. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C 40 – 50 minút.

5. Krok

Príprava: Podľa chuti pokvapkáme vychladnutý koláč teplým karamelom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.