Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Karfiol pečený ako steak so syrom: Jedlo, ktoré mäso nahradí bez kompromisov

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
reklama:
Karfiol pečený ako steak so syrom: Jedlo, ktoré mäso nahradí bez kompromisov
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Karfiol pečený ako steak so syrom: Jedlo, ktoré mäso nahradí bez kompromisov Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Tento jednoduchý, no veľmi chutný spôsob prípravy karfiolu si rýchlo získa každého, kto má rád ľahšie jedlá bez mäsa. Na povrchu chrumkavý, vo vnútri jemný – karfiol pečený v rúre si zachová svoju štruktúru a doplní ho krémová smotanová omáčka a zlatistá syrová kôrka. Skvelé aj pre deti a všetkých, ktorí hľadajú nové spôsoby, ako pripraviť zeleninu inak než obvykle.

reklama:

Suroviny

  • Na krémovú omáčku:
  • 200 ml smotany na šľahanie (30 %)
  • 50 ml mlieka
  • štipka muškátového orieška
  • 2 štipky soli
  • Na karfiolové pláty:
  • 1 väčší karfiol
  • 1/2 lyžičky sladkej papriky
  • 3 štipky soli
  • trochu mletého čierneho korenia
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 150 g strúhaného čedaru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Očistený karfiol nakrájajte na ploché pláty hrubé približne 1,5 cm. Tie, ktoré sa pri krájaní rozpadnú, nevyhadzujte – nasekajte ich nadrobno a dajte ich variť spolu so smotanou a mliekom. Dochutíte ich trochou soli a štipkou muškátového orieška.

2. Krok

Zmes varte, kým karfiol nezmäkne. Následne ju rozmixujte dohladka ponorným mixérom. Omáčka by mala byť jemná, hustá a krémová. Ak je treba, ešte ju dochuťte.

3. Krok

Rúru si predhrejte na 190 °C. Plech si pripravte s papierom na pečenie. Karfiolové „steaky“ z oboch strán jemne osolte, posypte paprikou a pokvapkajte olejom. Pečte asi 15 minút, kým nie sú mäkké, no stále držia tvar.

4. Krok

Na predpečený karfiol potom naneste pripravenú smotanovú omáčku a každý kúsok bohato zasypte čedarom. Vráťte späť do rúry a zapekajte, kým sa syr krásne neroztopí a nezíska zlatistý nádych.

5. Krok

Hotové jedlo môžete podávať s varenými zemiakmi alebo čerstvým šalátom. Je to skvelá alternatíva k tradičným jedlám s mäsom, ktorá vás zasýti a zároveň nezaťaží.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

200 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.