Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karfiol pečený ako steak so syrom: Jedlo, ktoré mäso nahradí bez kompromisov

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
reklama:
Karfiol pečený ako steak so syrom: Jedlo, ktoré mäso nahradí bez kompromisov
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Karfiol pečený ako steak so syrom: Jedlo, ktoré mäso nahradí bez kompromisov Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Tento jednoduchý, no veľmi chutný spôsob prípravy karfiolu si rýchlo získa každého, kto má rád ľahšie jedlá bez mäsa. Na povrchu chrumkavý, vo vnútri jemný – karfiol pečený v rúre si zachová svoju štruktúru a doplní ho krémová smotanová omáčka a zlatistá syrová kôrka. Skvelé aj pre deti a všetkých, ktorí hľadajú nové spôsoby, ako pripraviť zeleninu inak než obvykle.

reklama:

Suroviny

  • Na krémovú omáčku:
  • 200 ml smotany na šľahanie (30 %)
  • 50 ml mlieka
  • štipka muškátového orieška
  • 2 štipky soli
  • Na karfiolové pláty:
  • 1 väčší karfiol
  • 1/2 lyžičky sladkej papriky
  • 3 štipky soli
  • trochu mletého čierneho korenia
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 150 g strúhaného čedaru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Očistený karfiol nakrájajte na ploché pláty hrubé približne 1,5 cm. Tie, ktoré sa pri krájaní rozpadnú, nevyhadzujte – nasekajte ich nadrobno a dajte ich variť spolu so smotanou a mliekom. Dochutíte ich trochou soli a štipkou muškátového orieška.

2. Krok

Zmes varte, kým karfiol nezmäkne. Následne ju rozmixujte dohladka ponorným mixérom. Omáčka by mala byť jemná, hustá a krémová. Ak je treba, ešte ju dochuťte.

3. Krok

Rúru si predhrejte na 190 °C. Plech si pripravte s papierom na pečenie. Karfiolové „steaky“ z oboch strán jemne osolte, posypte paprikou a pokvapkajte olejom. Pečte asi 15 minút, kým nie sú mäkké, no stále držia tvar.

4. Krok

Na predpečený karfiol potom naneste pripravenú smotanovú omáčku a každý kúsok bohato zasypte čedarom. Vráťte späť do rúry a zapekajte, kým sa syr krásne neroztopí a nezíska zlatistý nádych.

5. Krok

Hotové jedlo môžete podávať s varenými zemiakmi alebo čerstvým šalátom. Je to skvelá alternatíva k tradičným jedlám s mäsom, ktorá vás zasýti a zároveň nezaťaží.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.