Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karfiolové fašírky so salámou a jarnou cibuľkou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Karfiolové fašírky so salámou a jarnou cibuľkou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Karfiolové fašírky so salámou a jarnou cibuľkou Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte radi tradičné fašírky, no radi by ste si dopriali niečo ľahšie, siahnite po tejto verzii s karfiolom. Jemná chuť uvareného karfiolu sa skvele dopĺňa so slanou salámou a sviežou jarnou cibuľkou. Výsledkom sú nadýchané fašírky s krásne chrumkavou kôrkou, ktoré zasýtia, no nezaťažia žalúdok.

reklama:

Suroviny

  • 1 menší karfiol
  • 2 vajcia
  • 150 g salámy podľa chuti (napr. šunkovej alebo jemne korenenej)
  • 2 jarné cibuľky
  • približne 2 lyžice strúhanky (na zahustenie podľa potreby)
  • soľ a mleté čierne korenie
  • olej na smaženie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Karfiol očistíme, rozoberieme na menšie ružičky a uvaríme v osolenej vode, kým nezmäkne.

2. Krok

Po uvarení karfiol scedíme, necháme ho odkvapkať a vychladnúť. Medzitým si nakrájame salámu na malé kocky a jarnú cibuľku na kolieska.

3. Krok

Karfiol rozpučíme vo väčšej mise vidličkou. Pridáme vajcia, salámu, cibuľku, osolíme, okoreníme a všetko dobre premiešame. Ak je hmota príliš riedka, pridáme strúhanku, aby držala tvar.

4. Krok

Z pripraveného cesta tvarujeme menšie fašírky, ktoré môžeme jemne obaliť v strúhanke.

5. Krok

Na panvici rozohrejeme olej a fašírky vyprážame z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Po vysmažení ich necháme odsať na papierovej utierke.

6. Krok

Podávame teplé, ideálne s kašou, varenými zemiakmi alebo čerstvou zeleninou.

7. Krok

Ak sa chcete vyhnúť vyprážaniu, fašírky môžete pripraviť aj v rúre. Poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie, zľahka pokvapkajte olejom a pečte pri 190 °C asi 25–30 minút, kým budú chrumkavé a do zlatista upečené.

reklama:

Tieto karfiolové fašírky sú dôkazom, že aj jednoduché suroviny môžu vytvoriť jedlo, ktoré zaujme chuťou aj vzhľadom. Sú výborné na obed, večeru či ako ľahký obed do práce. A bonus? Chutia aj tým, ktorí karfiol bežne veľmi nemusia.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.