- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Karfiolové karbonátky s čedarom a petržlenovou vňaťou
Karfiolové karbonátky s čedarom a petržlenovou vňaťou
- Kusov: 12
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 25min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 800 g karfiolu
- 200 g syru čedar
- 2 vajcia
- 3 lyžice kyslej smotany
- 100 g hladkej múky
- nasekaná petržlenová vňať
- trochu chilli
- 1 lyžička kurkumy
- 1 lyžička soli
- rastlinný olej
Postup prípravy
1. Krok
V závislosti od veľkosti hlavy karfiolu možno budete potrebovať iný počet vajec, jedno alebo dve. Cestíčko by nemalo byť ani moc tekuté ale ani husté..
2. Krok
V kastróliku som prevarila vodu, osolila a do vriacej vody som vložila súkvetia karfiolu. Povarila som ich 3 minúty, dala na tanier a nechala som ich vychladnúť. Vychladnutý karfiol som nastrúhala na jemnom strúhadle, to isté som urobila aj s čedarom.
3. Krok
V miske si vymiešame vajcia , a pridáme k nim kyslú smotanu. Do vaječnej zmesi som pridala kurkumu, soľ a štipku chilli, premiešala som.
4. Krok
K nastrúhanému karfiolu pridáme nasekanú petržlenovú vňať, a zalejeme to vaječnou zmesou.. Premiešame.. Z výslednej hmoty tvarujeme karbonátky , obaľujeme ich v hladkej múke a vysmážame v horúcom oleji.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
324 videní