- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Karpatka
Karpatka

- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Ingrediencie:
Odpaľované cesto:
- 1 1/2 šálky vody
- 1 1/2 šálky múky
- 3/4 kocky margarínu (masla)
- 9 vajec
Vodu s margarínom dáme variť.Po rozvarení pridáme múku a metličkou dôkladne miešame.Keď sa nám cesto začne odliepať od stien hrnca odstavíme, a necháme trochu vychladnúť.
Po vychladnutí prihadzujeme po jednom vajcia , a za každým vajcom dôkladne premiešame.. Cesto potom rozotrieme na dva plechy a pečieme každú vrstvu v rúre asi 30 minút pri teplote 220 stupňov.
Krém:
- 250 g masla
- 250 gramov kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 šálka mlieka
- 1 vanilkový puding
Uvaríme puding. Vymiešame si maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, pridajte vychladnutý puding.
Krém natrite na jeden plát a prikryte druhým plátom.
Zákusok posypeme práškovým cukrom.
Suroviny
Postup prípravy
1. Krok
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
25848 videní