Karpaty
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 2 dcl vody
- štipka soli
- 125 g masla
- 1 šálka polohrubej múky (2 dcl)
- 5 vajec
- Krém:
- 1 liter mlieka
- 3 vanilkové pudingy
- 1 šálka cukru
- 250 g masla
- Krém 2:
- 500 ml šľahačkovej smotany
- ovocný krém:
- ovocie podľa chuti
- cukor
- 2 lyžice kukuričného škrobu
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si odpaľované cesto..Do hrnca dáme zovrieť vodu so štipkou solia s maslom.Keď sa maslo rozpustí a voda začne vrieť, prisypeme múku a uvaríme cesto , ktoré sa nám začne odliepať od krajov hrnca.
2. Krok
necháme vychladnúť, a potom primiešame po jednom vajcia..Rozdelíme cesto na dve časti a obe upečieme osobitne..pečieme na plechu ktorý si dobre vymastíme..pečieme pri 200°C cca 15 minút..
3. Krok
Uvaríme si pudingový krém:rozvaríme asi 800 ml mlieka s cukrom, v ostatnom mlieku rozmiešame puding, a keď sa mlieko začne variť prilejeme pudingovú zmes a necháme prevariť..Krém nám zhustne..Potom odstavíme a necháme vychladnúť..Občas premiešame aby sa nám nevytvorila kožka.
4. Krok
Potom primiešame k pudingu maslo izbovej teploty.Krém musí byť jednotný..
5. Krok
Ovocie si dáme do hrnca,a zasypeme cukrom.Rozvaríme,a keď pustí šťavu zalejeme kukuričným škrobom rozmiešaným v troške vody..
6. Krok
Môžeme vrstviť..Na jeden plát upečeného odpaľovaného cesta natrieme pudingový krém, potom navrstvíme ovocné zahustené pyré, a nakoniec dotuha vyšľahanú šľahačku.Pokiaľ chcete mať istotu vo vyšľahaní do tuha, použite stužovač..Na záver položíme plát z druhého odpaľovaného cesta..Posypeme práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12021 videní