- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Kastról s kyslou kapustou a s klobáskou
Kastról s kyslou kapustou a s klobáskou
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 600 g kyslej kapusty
- 1 jablko
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 dcl bieleho vína
- soľ a mleté čierne korenie
- olej
- 400 g údenej klobásy
- 200 g údenej šunky
- 5 zemiakov
- kôpor
Postup prípravy
1. Krok
Ak sa vám zdá kapusta príliš kyslá, prepláchnite ju cez sitko pod tečúcou vodou. Na oleji podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme kyslú kapustu, podlejeme vínom, miešame, kým sa víno neodparí, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou, aby bola kapusta takmer zakrytá, pod pokrievkou dusíme do mäkka a pridáme v prípade potreby viac vody. Jablko nastrúhame a pridáme na posledných 10 minút. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky, uvaríme v mierne osolenej vode do mäkka, necháme vychladnúť. Klobásu nakrájame na kolieska, šunku na malé kocky a orestujeme na troche oleja. Pripravenú kyslú kapustu, zemiaky, klobásu, šunku zmiešame v miske, posypeme čerstvým alebo sušeným kôprom, uhladíme do žiaruvzdornej misy a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 10-15 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
571 videní