- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Kastról s mletým mäsom a kyslou kapustou
Kastról s mletým mäsom a kyslou kapustou

- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 5 - 7 zemiakov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 300 g mletého mäsa
- 250 g kyslej kapusty
- 1 červená paprika
- 150 ml smotany na varenie
- 100 g tvrdého syra
- 3 lyžice oleja
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Zemiaky si uvaríme v šupe..Potom ich scedíme , necháme vychladnúť , ošúpeme a nakrájame , buď to na kocky alebo na plátky.
2. Krok
Cibuľu očistíme a orestujeme na oleji do sklovita, pridáme k nej pretlačený cesnak, mleté mäso soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.Všetko spolu osmažíme cca 5 minút..Pridáme potom nakrájanú papriku na prúžky, a kyslú kapustu..všetko spolu dusíme do mäkka.
3. Krok
Do pekáča na dno poukladáme plátky zemiakov v jednej vrstve ktorú osolíme a okoreníme..preložíme zmesou mäsa a kyslej kapusty.Zalejeme smotanou a posypeme nastrúhaným syrom..Vložíme do predhriatej rúry , kde pečieme náš kastról 20 - 25 minút.

Priemerné hodnotenie receptu
(4.2 / 5)
9 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9983 videní