- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hovězí maso
- Kastrólová roštenka
Kastrólová roštenka
- Kusov: 5
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- 500 g hovädzej roštenky
- 3 cibule
- 2 lyžice rajčinového pretlaku
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- soľ a korenie
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 dcl oleja
- 2 kg zemiakov
- majoránka
Postup prípravy
1. Krok
Hovädzie mäsko si nakrájame na rezne.Naklepeme osolíme a okoreníme.Rozpálime olej v kastróliku a roštenku z oboch strán opečieme zprudka nech sa nám zatiahne.
2. Krok
uložíme do pekáčika.Do výpeku dáme na jemno nakrájanú cibuľu a orestujeme pridáme pretlak a mletú papriku a nakoniec hladkú múku a spolu prepražíme.potom podlejeme vodou.Necháme rozvariť a dochutíme soľou a korením, poprípade trochou BOSORKY príchte do jedál.pripravenou šťavou podlejeme roštenky prikryjeme a dáme dusiť do vyhriatej rúry.
3. Krok
Dusíme cca 1,5 hodiny do mäkka.medzitým si uvaríme zemiaky v osolenej vode a scedíme.Tie potom dochucujeme šťavou z roštenky v ktorej sa dusila a pridáme na prevoňanie majoránkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.1 / 5)
8 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
28441 videní