Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kávová krtkova torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krtkova torta kavova.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Plnka :
  • 2 lyžice instantnej kávy
  • 330 ml smotany na šľahanie 35%
  • 80 g ovocia v rume (odkvapkané )
  • 2 lyžice práškového cukru
  • Piškóta :
  • 3 lyžice rumu z ovocia
  • 2 lyžice instantnej kávy
  • 100 g tmavej čokolády
  • 50 g mäkkého masla
  • 80 g cukru
  • štipka soli
  • 4 vajcia
  • 100 g jemne mletých mandlí
  • 1 1/2 lyžice hladkej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu plnky zmiešajte instantnú kávu so smotanou a dajte na noc do chladničky. Deň dopredu si aj namočíme ovocie podľa chuti do rumu.. 1 dcl rumu a ovocie podľa vašej chuti ( višne , hrozno , maliny , čučoriedky ) Tiež odložíme do chladničky .

2. Krok

Na druhý deň scedíme ovocie z rumu .. Ako základ zohrejte scedený rum a rozpustite v ňom 1 1⁄2 polievkovej lyžice instantnej kávy. Čokoládu nasekáme nadrobno. Maslo, 40 g cukru a 1 štipku soli miešame metličkou kuchynského robota (alebo šľahačmi ručného mixéra) aspoň 5 minút do krémovej konzistencie. Vajíčka oddeľte a po jednom vmiešajte žĺtky po dobu 30 sekúnd. Vmiešame čokoládu, mandle, múku a zmes espressa.

3. Krok

Z bielkov vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh, prisypeme zvyšný cukor a šľaháme 2 minúty, aby vznikol krémový tuhý bielok. Do cesta vmiešame 1⁄3 bielkov, opatrne vmiešame zvyšné bielky. Cesto rozotrieme do vymastenej formy (20 cm Ø). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C na druhej priečke odspodu 30-35 minút. Základ necháme vychladnúť vo forme na mriežke.

4. Krok

Vychladnutú piškótu vyberte z formy. Vnútro vyberieme tak, aby zostal 1,5 cm široký a cca 2 cm vysoký okraj (najlepšie to urobíme polievkovou lyžicou). To čo sme vybrali rozmrvíme a sušíme na plechu vo vyhriatej rúre na 120°C (plynová 1, teplovzdušná 100 stupňov) 12-15 minút. Necháme vychladnúť.

5. Krok

Na plnku najemno nakrájajte ovocie z rumu. Smotanu prelejeme cez sitko a vyšľaháme dotuha, vsypeme práškový cukor a krátko zamiešame. Pridáme ovocie v rume. Krém rozotrieme na korpus v tvare kupoly. Dajte zachladiť na 30 minút. Posypeme niekoľkými opečenými omrvinkami a podávame posypané práškom z instantnej kávy..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

164 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.