Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kávová krtkova torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krtkova torta kavova.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Plnka :
  • 2 lyžice instantnej kávy
  • 330 ml smotany na šľahanie 35%
  • 80 g ovocia v rume (odkvapkané )
  • 2 lyžice práškového cukru
  • Piškóta :
  • 3 lyžice rumu z ovocia
  • 2 lyžice instantnej kávy
  • 100 g tmavej čokolády
  • 50 g mäkkého masla
  • 80 g cukru
  • štipka soli
  • 4 vajcia
  • 100 g jemne mletých mandlí
  • 1 1/2 lyžice hladkej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu plnky zmiešajte instantnú kávu so smotanou a dajte na noc do chladničky. Deň dopredu si aj namočíme ovocie podľa chuti do rumu.. 1 dcl rumu a ovocie podľa vašej chuti ( višne , hrozno , maliny , čučoriedky ) Tiež odložíme do chladničky .

2. Krok

Na druhý deň scedíme ovocie z rumu .. Ako základ zohrejte scedený rum a rozpustite v ňom 1 1⁄2 polievkovej lyžice instantnej kávy. Čokoládu nasekáme nadrobno. Maslo, 40 g cukru a 1 štipku soli miešame metličkou kuchynského robota (alebo šľahačmi ručného mixéra) aspoň 5 minút do krémovej konzistencie. Vajíčka oddeľte a po jednom vmiešajte žĺtky po dobu 30 sekúnd. Vmiešame čokoládu, mandle, múku a zmes espressa.

3. Krok

Z bielkov vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh, prisypeme zvyšný cukor a šľaháme 2 minúty, aby vznikol krémový tuhý bielok. Do cesta vmiešame 1⁄3 bielkov, opatrne vmiešame zvyšné bielky. Cesto rozotrieme do vymastenej formy (20 cm Ø). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C na druhej priečke odspodu 30-35 minút. Základ necháme vychladnúť vo forme na mriežke.

4. Krok

Vychladnutú piškótu vyberte z formy. Vnútro vyberieme tak, aby zostal 1,5 cm široký a cca 2 cm vysoký okraj (najlepšie to urobíme polievkovou lyžicou). To čo sme vybrali rozmrvíme a sušíme na plechu vo vyhriatej rúre na 120°C (plynová 1, teplovzdušná 100 stupňov) 12-15 minút. Necháme vychladnúť.

5. Krok

Na plnku najemno nakrájajte ovocie z rumu. Smotanu prelejeme cez sitko a vyšľaháme dotuha, vsypeme práškový cukor a krátko zamiešame. Pridáme ovocie v rume. Krém rozotrieme na korpus v tvare kupoly. Dajte zachladiť na 30 minút. Posypeme niekoľkými opečenými omrvinkami a podávame posypané práškom z instantnej kávy..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

226 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.