- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Kávová piškóta s rastlinným olejom
Kávová piškóta s rastlinným olejom

- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 4 vajcia
- 115 g cukru
- 145 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 55 ml horúcej silnej kávy
- 20 ml oleja
- štipka soli
- vanilková aróma pár kvapiek
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si 55 ml silnej kávy... Či použijete zrnkovú alebo rozpustnú , je na vás. Kávu necháme vychladnúť..
2. Krok
Vajcia oddelíme na bielky a žĺtky. K bielkam pridajte štipku soli a šľahajte do svetlej peny, potom pridajte polovicu cukru, kým sa nevytvoria tuhé špičky a nebudú lesklé.
3. Krok
Žĺtky vyšľaháme so zvyšnou polovicou cukru, kým nebudú nadýchané a svetlé. Do šľahaných žĺtkov nalejte rastlinný olej a znova šľahajte ako majonézu. Pridáme vychladnutú kávu, vyšľaháme do hladka.
4. Krok
Pridáme polovicu preosiatej múky spolu s práškom do pečiva a vanilkou. Dôkladne vymiešame ručným šľahačom do hladka. Potom striedavo pridávajte sneh z bielkov a zvyšnú múku, aby ste vytvorili nadýchané cesto. Miešame len ručnou metličkou v kruhu, pričom opatrne prechádzame po dne a po okrajoch. Cesto by malo byť nadýchané ako krém..
5. Krok
Cesto vylejeme tortovej formy s papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 30-40 minút.
6. Krok
Hotovú piškótu ochlaďte vo forme a potom ju vyberte vyrezaním okruhu nožom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14 videní