- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Kávová roláda ☕
Kávová roláda ☕
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- Piškóta:
- 4 vajcia
- 4 lyžice vriacej vody
- 80 g cukru
- 70 ml oleja
- 70 g polohrubej múky
- 1 polievková lyžica instantnej kávy
- Plnka:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 2 vanilkové cukre
- 2 lyžice instantnej kávy
- tmavé čokoládové lupienky
Postup prípravy
1. Krok
oddelíme si bielká od žĺtkov..Najskôr si vyšľaháme bielká do peny, potom k nim po častiach pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh..
2. Krok
Do inej misky si dáme žĺtka, instantnú kávu a 2 lyžice vriacej vody..Začeme šľahať kým nebude zmes dobre napenená..potom vmiešame oej a nakoniec po lyžiciach múku..
3. Krok
Teraz pridáme do cesta sneh z bielkov a vmiešame ho zhora nadol stierkou..
4. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie. 30 x 36 ..Cesto rozotrieme a zarovnáme..Pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C asi 15 minút..
5. Krok
Po upečení vyberieme z rúry, necháme na plechu asi 5 minút chladnúť..Potom preklopíme na utierku , opatrne stiahneme papier na pečenie a roládu zrolujeme a necháme vychladnúť.
6. Krok
Pripravíme si krém.. Do hrnca si dáme 50 ml smotany na šľahanie a primiešame instantnú kávu zahrejeme za stáleho miešania kým sa káva nerozpustí , potom odstavíme a necháme vychladnúť..
7. Krok
V inej miske vyšľaháme zostávajúcu smotanu na šľahanie, pridáme k nej aj vanilkové cukre..Nasekáme si čokoládu alebo použijeme čokoládové lupienky..Do vyšľahanej šľahačky pridáme kávovú šľahačku ešte raz spolu vyšľaháme..
8. Krok
Piškótu rozvinieme a rozotrieme polovicu kávového krému..Krém nerozotierame až ku okraju..Potom posypeme nasekanou čokoládou a roládu zvinieme.
9. Krok
Zvyšnú kávovú šľahačku si dáme do cukrárskeho vrecka a roládu zvrchu ozdobíme..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3964 videní