Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kávové lanýže – neodolateľná lahôdka pre gurmánov

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kávové lanýže – neodolateľná lahôdka pre gurmánov
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kávové lanýže – neodolateľná lahôdka pre gurmánov Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 30
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte slabosť pre spojenie čokolády a kávy, tieto kávové lanýže si zamilujete. Na prvý pohľad môže ich príprava vyzerať komplikovane, no v skutočnosti je jednoduchšia, než by ste čakali. Stačí trocha trpezlivosti a výsledkom budú lahodné pralinky, ktoré potešia nielen vás, ale aj vašich blízkych.

reklama:

Suroviny

  • 250 g kvalitnej bielej čokolády
  • 50 g masla
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžicu instantnej kávy (cca 4 g)
  • Na obalenie:
  • kakao
  • jemne nastrúhanú bielu čokoládu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bielu čokoládu aj maslo nakrájajte na drobné kúsky – uľahčí to ich roztopenie.

2. Krok

Smotanu nalejte do hrnca, pridajte k nej instantnú kávu a na miernom ohni zahrievajte, kým sa káva úplne nerozpustí. Zmes jemne premiešajte.

3. Krok

Keď je smotana horúca, odstavte ju z plameňa a prisypte do nej pripravené kúsky čokolády a masla. Neustále miešajte, aby sa všetko krásne spojilo do hladkej hmoty.

4. Krok

Zmes nechajte prirodzene vychladnúť, potom ju vložte do chladničky na niekoľko hodín (najlepšie cez noc), aby poriadne stuhla.

5. Krok

Keď je hmota dostatočne tuhá, lyžičkou odoberajte menšie kúsky a v dlaniach z nich formujte guľôčky.

6. Krok

Každý lanýž obaľte v kakau alebo v jemne nastrúhanej bielej čokoláde podľa vlastných preferencií.

7. Krok

Hotové pralinky skladujte v chlade, aby si zachovali svoju konzistenciu a plnú chuť.

reklama:

Ak chcete svoje lanýže ešte viac ozvláštniť, skúste ich pred podávaním na pár minút nechať pri izbovej teplote – ich chuť sa krásne rozvinie. Môžete ich tiež naaranžovať do ozdobnej škatuľky a podarovať ako ručne vyrobený darček.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

29 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.