- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Kávový bochník
Kávový bochník
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 hrnček polohrubej múky
- 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- štipka soli
- 2 lyžice instantnej kávy rozpustenej v 1/3 hrnčeka mlieka
- 2 vajcia
- 1/2 hrnčeka rozpusteného masla
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C .Formu na pečenie bochníka alebo srnčí chrbát si vymastíme a vysypeme múkou.
2. Krok
Múku, kypriaci prášok a soľ si preosejeme do hlbšej misy..Rozpustenú kávu ,vajcia maslo a vanilku rozšľaháme elektrickým šľahačom potom prisypeme múku a premiešame na hladké cesto..To potom vlejeme do formy.
3. Krok
Pečieme 35- 45 minút a skontrólujeme špáradlom..keď zapichneme musíme ho vytiahnuť čisté...
4. Krok
Bochník po upečení necháme vo forme chladnúť asi 10 minút,potom ho vyklopíme a necháme úplne vychladnúť..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1994 videní