Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kávový cheesecake

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kávový cheesecake
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kávový cheesecake Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1Na korpus:
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Jemný a krémový cheesecake s vôňou kávy, nadýchaným ricottovým krémom a podmanivou čokoládovou glazúrou. Sušienkový základ, ktorý krásne drží tvar, a dokonale vyvážená chuť kávy s rumom robí z tohto dezertu ideálnu sladkú bodku po slávnostnom alebo nedeľnom obede.

reklama:

Suroviny

  • Na korpus:
  • 200 g kakaových BeBe sušienok
  • 100 g masla
  • ½ čajovej lyžičky instantnej kávy
  • štipka mletej škorice
  • Na krémovú náplň:
  • 600 g ricotty
  • ¾ hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice rumu
  • 2 čajové lyžičky instantnej kávy
  • Na čokoládovú polevu:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 100 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie.

2. Krok

Sušienky rozdrvíme najemno, pridáme maslo, instantnú kávu a štipku škorice. Všetko dôkladne premiešame, aby vznikla kompaktná hmota. Zmes rovnomerne rozprestrieme a utlačíme na dno formy, potom ju uložíme do chladničky na krátke stuhnutie.

3. Krok

Kým korpus chladne, pripravíme si náplň. Ricottu vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do hladkého krému. Postupne zapracujeme vajcia, následne prilejeme rum a pridáme instantnú kávu. Hotovú plnku vylejeme na vychladený základ.

4. Krok

Dezert pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 50 minút, kým povrch nie je pevný. Po upečení necháme cheesecake úplne vychladnúť – ideálne cez noc, aby získal správnu konzistenciu a chuť.

5. Krok

Nasledujúci deň si pripravíme polevu. Čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme ju vo vodnom kúpeli. Primiešame maslo a miešame, kým nevznikne hladká a lesklá hmota.

6. Krok

Vychladený koláč opatrne vyberieme z formy a vrch bohato polejeme pripravenou čokoládou.

reklama:

Cheesecake podávajte dobre vychladený, vďaka čomu ešte viac vynikne spojenie jemného krému, štipky kávy a čokoládovej polevy.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.