Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kávový cheesecake

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kávový cheesecake
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kávový cheesecake Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1Na korpus:
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Jemný a krémový cheesecake s vôňou kávy, nadýchaným ricottovým krémom a podmanivou čokoládovou glazúrou. Sušienkový základ, ktorý krásne drží tvar, a dokonale vyvážená chuť kávy s rumom robí z tohto dezertu ideálnu sladkú bodku po slávnostnom alebo nedeľnom obede.

reklama:

Suroviny

  • Na korpus:
  • 200 g kakaových BeBe sušienok
  • 100 g masla
  • ½ čajovej lyžičky instantnej kávy
  • štipka mletej škorice
  • Na krémovú náplň:
  • 600 g ricotty
  • ¾ hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice rumu
  • 2 čajové lyžičky instantnej kávy
  • Na čokoládovú polevu:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 100 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie.

2. Krok

Sušienky rozdrvíme najemno, pridáme maslo, instantnú kávu a štipku škorice. Všetko dôkladne premiešame, aby vznikla kompaktná hmota. Zmes rovnomerne rozprestrieme a utlačíme na dno formy, potom ju uložíme do chladničky na krátke stuhnutie.

3. Krok

Kým korpus chladne, pripravíme si náplň. Ricottu vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do hladkého krému. Postupne zapracujeme vajcia, následne prilejeme rum a pridáme instantnú kávu. Hotovú plnku vylejeme na vychladený základ.

4. Krok

Dezert pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 50 minút, kým povrch nie je pevný. Po upečení necháme cheesecake úplne vychladnúť – ideálne cez noc, aby získal správnu konzistenciu a chuť.

5. Krok

Nasledujúci deň si pripravíme polevu. Čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme ju vo vodnom kúpeli. Primiešame maslo a miešame, kým nevznikne hladká a lesklá hmota.

6. Krok

Vychladený koláč opatrne vyberieme z formy a vrch bohato polejeme pripravenou čokoládou.

reklama:

Cheesecake podávajte dobre vychladený, vďaka čomu ešte viac vynikne spojenie jemného krému, štipky kávy a čokoládovej polevy.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

39 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.