- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Kávový zákusok s čokoládou
Kávový zákusok s čokoládou
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Piškóta:
- 4 vajcia
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 100 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžička instantnej kávy (prášok)
- Krém:
- 200 g horkej čokolády
- 300 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžica Amaretta
- 2 vajcia
- 2 lyžice kakaa
- 3 lyžice cukru
- 4 g želatíny v prášku
- Sirup:
- 200 g horkej čokolády
- 200 ml tekutej silenej kávy
- 2 lyžice rumu (alebo amaretta)
- Na ozdobu:
- 150 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžička instantnej kávy (prášok)
Postup prípravy
1. Krok
Do misy dáme celé vajcia..Pridáme štipku soli a vyšľaháme..Potom vmiešame cukor a vanilkový cukor a šľaháme do peny.V miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a s kakaom pridáme aj instantnú kávu a potom po častiach primiešame do vaječnej zmesi.
2. Krok
Miešame kým nám nevznikne homogénne cesto.To vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 30 x 40 a pečieme v predhriatej rúre na 180°C 30 - 35 minút.Po upečení necháme na plechu úplne vychladnuť.
3. Krok
Krém: Celé vajcia si vyšľaháme s cukrom a s kakaom..Namočíme si želatínu do 30 ml vody a necháme ju napučať..
4. Krok
Do hrnčeka si dáme šľahačku a zahrejeme ju..Do smotany pridáme nalámanú čokoládu , a za stáleho miešania čokoládu na miernom plameni rozpustíme..Potom vmiešame vaječnú zmes a miešame kým nám krém nezhustne..Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.Potom do zmesi vmiešame želatínu a amaretto.Krém prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.
5. Krok
na vychladnutú piškótu najskôr najeme sirup..ten si pripravíme rozvarením 200 ml kávy do ktorej pridáme amaretto a nalámanú čokoládu..Necháme mierne zatuhnúť .-.Potom navrstvíme krém,a nakoniec šľahačku ktorú si vyšľaháme s vanilkovým cukrom a 1 lyžičkou nesca prášku..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7997 videní