Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kávový zákusok s čokoládou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kavovy zakusok s cokoladou.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gustoase.net
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička instantnej kávy (prášok)
  • Krém:
  • 200 g horkej čokolády
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica Amaretta
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice kakaa
  • 3 lyžice cukru
  • 4 g želatíny v prášku
  • Sirup:
  • 200 g horkej čokolády
  • 200 ml tekutej silenej kávy
  • 2 lyžice rumu (alebo amaretta)
  • Na ozdobu:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička instantnej kávy (prášok)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misy dáme celé vajcia..Pridáme štipku soli a vyšľaháme..Potom vmiešame cukor a vanilkový cukor a šľaháme do peny.V miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a s kakaom pridáme aj instantnú kávu a potom po častiach primiešame do vaječnej zmesi.

2. Krok

Miešame kým nám nevznikne homogénne cesto.To vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 30 x 40 a pečieme v predhriatej rúre na 180°C 30 - 35 minút.Po upečení necháme na plechu úplne vychladnuť.

3. Krok

Krém: Celé vajcia si vyšľaháme s cukrom a s kakaom..Namočíme si želatínu do 30 ml vody a necháme ju napučať..

4. Krok

Do hrnčeka si dáme šľahačku a zahrejeme ju..Do smotany pridáme nalámanú čokoládu , a za stáleho miešania čokoládu na miernom plameni rozpustíme..Potom vmiešame vaječnú zmes a miešame kým nám krém nezhustne..Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.Potom do zmesi vmiešame želatínu a amaretto.Krém prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

na vychladnutú piškótu najskôr najeme sirup..ten si pripravíme rozvarením 200 ml kávy do ktorej pridáme amaretto a nalámanú čokoládu..Necháme mierne zatuhnúť .-.Potom navrstvíme krém,a nakoniec šľahačku ktorú si vyšľaháme s vanilkovým cukrom a 1 lyžičkou nesca prášku..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8322 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.