Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kefírová bábovka s makom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kefírová bábovka s makom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kefírová bábovka s makom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 210 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 110 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 250 ml kefíru (200 ml + 50 ml)
  • 60 g roztopeného masla alebo 3 lyžice rastlinného oleja
  • kôra z jedného citrónu
  • 60 g mletého maku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžica rumu
  • maslo a hrubá múka na vymastenie formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru si predhrejeme na 175 °C a do stredu vložíme mriežku.

2. Krok

V miske vyšľaháme vajcia s cukrom a štipkou soli do svetlej a nadýchanej hmoty. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, striedavo s kefírom (200 ml), pričom vždy zľahka premiešame. Nakoniec do cesta vmiešame citrónovú kôru a vychladnuté roztopené maslo.

3. Krok

Formu na bábovku pripravíme tak, že ju vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. 2/3 cesta nalejeme do formy.

4. Krok

Do zvyšku cesta pridáme mletý mak, vanilkový cukor, rum a zvyšný kefír (50 ml). Dobre premiešame a zmes lyžicou opatrne rozotrieme na vrch už nalievanej zmesi v forme. Pomaly premiešame, aby sa mak rovnomerne rozložil.

5. Krok

Bábovku pečieme v predhriatej rúre približne 40 minút. Čas pečenia sa môže líšiť podľa typu rúry, preto je dobré po 35 minútach vyskúšať špajľu – ak vyjde suchá, je hotová.

6. Krok

Po upečení necháme bábovku vo forme asi 5-7 minút, aby trochu vychladla. Potom ju opatrne vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Ak máme chuť, môžeme bábovku ozdobiť práškovým cukrom, čokoládovou polevou alebo citrónovým glazúrovaním podľa preferencie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.