Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kefírová bábovka s makom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kefírová bábovka s makom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kefírová bábovka s makom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 210 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 110 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 250 ml kefíru (200 ml + 50 ml)
  • 60 g roztopeného masla alebo 3 lyžice rastlinného oleja
  • kôra z jedného citrónu
  • 60 g mletého maku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžica rumu
  • maslo a hrubá múka na vymastenie formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru si predhrejeme na 175 °C a do stredu vložíme mriežku.

2. Krok

V miske vyšľaháme vajcia s cukrom a štipkou soli do svetlej a nadýchanej hmoty. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, striedavo s kefírom (200 ml), pričom vždy zľahka premiešame. Nakoniec do cesta vmiešame citrónovú kôru a vychladnuté roztopené maslo.

3. Krok

Formu na bábovku pripravíme tak, že ju vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. 2/3 cesta nalejeme do formy.

4. Krok

Do zvyšku cesta pridáme mletý mak, vanilkový cukor, rum a zvyšný kefír (50 ml). Dobre premiešame a zmes lyžicou opatrne rozotrieme na vrch už nalievanej zmesi v forme. Pomaly premiešame, aby sa mak rovnomerne rozložil.

5. Krok

Bábovku pečieme v predhriatej rúre približne 40 minút. Čas pečenia sa môže líšiť podľa typu rúry, preto je dobré po 35 minútach vyskúšať špajľu – ak vyjde suchá, je hotová.

6. Krok

Po upečení necháme bábovku vo forme asi 5-7 minút, aby trochu vychladla. Potom ju opatrne vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Ak máme chuť, môžeme bábovku ozdobiť práškovým cukrom, čokoládovou polevou alebo citrónovým glazúrovaním podľa preferencie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

69 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.