- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Kikin krémeš
Kikin krémeš
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 2 pláty lístkového cesta
- Piškóta :
- 5 vajec
- 150 g mletých lieskových orieškov
- 2 vanilkové cukre
- 150 g cukru
- 150 g tmavej čokolády
- Krém:
- 500 ml mlieka
- 4 lyžice hladkej múky
- 1 lyžica zlatého klasu
- 100 g cukru
- 2 vanilkové cukre
- 200 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte základ a piškótu : Na dno formy položíme papier na pečenie a naň lístkové cesto.. Cesto prispôsobíme veľkosti menšieho plechu (1 plát, druhý ide navrch). Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť. Oddelíme bielka od žĺtkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky, cukor a vanilkový cukor spolu vyšľaháme do peny, potom pridáme mleté lieskové oriešky a čokoládu a dobre premiešame, nakoniec pridáme sneh z bielkov.
2. Krok
Zmes vylejeme na surové lístkové cesto a dáme piecť do rúry na 30 minút na 170°C ..
3. Krok
Uvaríme Krém: Počas tejto doby pripravte krém. 4/5 z množstva mlieka oddelíme a dáme spolu s cukrom a vanilkovým cukrom na mierny oheň. Múku a zlatý klas zmiešame so zvyšným mliekom a pomaly vlejeme do horúceho mlieka. Krém povarte a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. Keď krém vychladne, pridáme k nemu maslo izbovej teploty a krém natrieme na piškótu.
4. Krok
Vrchnú časť lístkového cesta upečieme Lístkové cesto, ktoré ide po kréme na vrch koláčika, zľahka nakrájame na požadované kocky , poukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie a vložíme do rúry na 15 minút pri teplote 180°C ..
5. Krok
Hotové kocky poukladáme na krém, necháme vychladnúť, potom posypeme práškovým cukrom a zákusok nakrájame.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
33 videní