Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kinder Maxi King torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kinder Maxi King torta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 2 vajcia
  • 70 g práškového cukru
  • 1 dcl oleja
  • 2 dcl mlieka
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 30 g kakaa
  • 1 lyžička vanilkovej alebo orechovej arómy
  • 50 g mletých lieskových orieškov
  • 50 g nastrúhanej čokolády
  • 170 g hladkej múky
  • čokoládové mlieko na preliatie piškóty
  • Krém:
  • 3 dcl smotany na šľahanie
  • 2 grécke biele jogurty
  • 1 lyžica vanilkovej arómy
  • Karamel:
  • 150 g cukru
  • 0,8 dcl smotany na šľahanie
  • 30 g masla
  • Ganache:
  • 1,2 dcl smotany na šľahanie
  • 100 g čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si cesto vymiešaním najskôr bielok s cukrom do tuhého snehu..Potom pridávame po jednom žĺtka a po každom dobre premiešame.

2. Krok

V inej miske si zmiešame olej , mlieko prášok do pečiva,kakao a arómu.K tejto zmesi n viac krát pridáme vyšľahané vajcia.Nakoniec už len drevenou vareškou pridáme múku s orieškami a s čokoládou..

3. Krok

Zmes cesta vylejeme do tortovej formy 24 ø ktorú si predtým dobre vymastíme alebo vyložíme s papierom na pečenie.

4. Krok

Pečieme pri teplote 180°C cca 30 minút..Kontrólujeme špáradlom..Po upečení ešte horúci korpus prelejeme čokoládovým mliekom..

5. Krok

Krém si pripravíme vyšľahaním šľahačky potom k nej pridáme jogurt vanilkovú arómu a krátko premiešame.Podľa chuti môžete osladiť práškovým cukrom.

6. Krok

Upečený a vychladnutý potrieme celý z polovicou krému..Druhú časť krému si dáme do cukrárskeho vrecka a po obvode naplníme do polovice torty..(mal by byť stred vynechaný)

7. Krok

Pripravíme si karamel ktorý sa bude nalievať práve do vynechaného stredu..Rozpustíme cukor a upálime ho na karamel..Potom ho odstránime z plameňa a pridáme trochu vlažnej šľahačky.premiešame vrátime na oheň a pridáme aj zbytok..miešame až kým sa zmes neprepojí.Potom odstránime z plameňa a pridáme maslo..Necháme vychladnúť na izbovú teplotu..karamel by mal zostať tekutý ale mal by zhustnúť..Nalejeme ho do stredu a dáme do mrazničky aspoň na 15 - 20 minút zatuhnúť..Potom vyberieme a zatrieme zvyšným krémom..

8. Krok

Tortu dáme na 1 - 2 hodiny do chladničky a nakoniec prelejeme s ganache ktorú si pripravíme rozpustením čokolády v smotane..Dozdobíme nahrubo nasekanými lieskovými orieškami...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.7 / 5)

27 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

26900 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.