Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kinder Pingui

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť: ,
reklama:
101_8027.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 2:0 hod
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 2:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 6 vajec
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 6 PL teplej vody
  • 2 PL vody
  • 6 PL hladkej múky
  • 2 PL horkého kakaa
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 5 dcl šľahačky
  • 1 balíček cukrárenskej želatíny
  • 1 PL tekutého medu
  • 35 dkg čokolády na varenie
  • 20 dkg margarínu
  • 5 PL oleja
  • 1 PL práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

6 žĺtok vymiešame s 6 PL cukru do penista. Pomaly primiešame 6 PL teplej vody, 6 PL hladkej múky zmiešanú s práškom do pečiva. Pomaly primiešame 2 PL kakaa. Pridáme tuhý sneh zo 6 bielkov. Vymastíme si dva plechy a pečieme dva pláty pri 200 °C. Po vychladnutí si jeden z plátov môžeme rozkrájať na porcie.

2. Krok

Prísady na šľahačku rozdelíme na 2 časti. Polovicu želatíny namočíme do cca 3 PL vody, necháme asi 5 min nabobtnať a pomaličky na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a pomaly pridáme roztopenú želatínu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú nanesieme upečený na plát cesta a vložíme na cca 30 minút do chladničky.

3. Krok

Medzitým si pripravíme čokoládový krém. Nad parou rozpustíme 15 dkg čokolády s 1 PL vody a keď je rozpustená, pridáme 10 dkg margarínu, 2 PL oleja. Dobre spolu premiešame, aby bola vláčna. Keď trošku vychladne, nanesieme na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladu.

4. Krok

Keď je čokoláda mierne stuhnutá, vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatínou,nanesieme na čokoládu a poprikladáme jednotlivé kocky. Pofŕkame polevou, ktorú si pripravíme s 20 dkg čokolády na varenie, 10 dkg margarínu, 3 PL oleja, 1 PL vody a 1 PL práškového cukru a necháme poriadne stuhnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.5 / 5)

8 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

65141 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.