- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Kišingre
Kišingre
- Kusov: 30
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- Cesto :
- 150 g hladkej múky
- 150 g lieskových mletých orieškov (vlašské)
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 150 g práškového cukru
- štipka soli
- 0,5 lyžičky mletej škorice
- 1 vajce
- 100 g mäkké maslo
- Na lepenie džem podľa chuti
- Na ozdobu :
- 150 g čokolády
- 125 g mletých lieskových orechov
- 18 ks polovíc vlašských orechov
Postup prípravy
1. Krok
Na cesto zmiešame v miske múku so strúhanými lieskovými orieškami, práškom do pečiva, cukrom, škoricou a soľou. Potom pridáme vajíčko a zmäknuté maslo a všetky suroviny spracujeme na hladké cesto. Potom vyberte z misky, zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky aspoň na 1 hodinu. Rúru predhrejeme na 200 °C plech vystelieme papierom na pečenie a pracovnú dosku vysypeme múkou. Po uplynutí doby chladenia cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 3 mm. Vykrajovačkou alebo pohárom (Ø 3 cm) vykrojte 36 koliesok, kolieska cesta rozložte na pripravený plech a pečte na strednej priečke vo vyhriatej rúre asi 8-10 minút.
2. Krok
Medzitým zohrejte napríklad ríbezľový džem v malom hrnci na miernom ohni, miešajte do hladka a potom nechajte vychladnúť. Nasekané lieskové orechy poukladáme na tanier. Hotové koláčiky vyberieme z rúry a necháme asi 15 minút vychladnúť. Potom na polovicu sušienok natrieme 1/2 ČL ríbezľového džemu a prikryjeme druhou polovicou. Potom nechajte sušienky vychladnúť na mriežke. Medzitým nasekajte čokoládu, vložte ju do misky a dajte nad horúci vodný kúpeľ . Potom necháme pomaly roztopiť. Nakoniec okraje dvojitých sušienok potrieme tekutou polevou, rýchlo prevaľkáme cez nasekané lieskové oriešky a položíme späť na mriežku. Vlašské orechy zľahka namáčame v poleve, poukladáme na koláčiky a necháme zaschnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1620 videní