Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Klasická batátová krémová polievka

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Batatova jkremova.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 3 sladké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 zeleninové bujóny
  • 2,5 dcl smotany na šľahanie
  • mletý muškátový oriešok
  • mleté čierne korenie
  • kajenské korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na klasickú batátovú krémovú polievku ošúpeme väčšie batáty a nakrájame ich na kocky. Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji. Pridajte sladké zemiaky a podlejte dostatočným množstvom vody. Keď voda zovrie, pridajte kocky zeleninového bujónu. Varte do mäkka na miernom ohni.

2. Krok

Keď sú zemiaky uvarené, rozmixujte ich na pyré tyčovým mixérom. V prípade potreby zrieďte vodou. Nakoniec pridáme smotanu.

3. Krok

Dochutíme korením a muškátovým orieškom. Môžeme podávať s opečenou slaninou alebo zeleným korením.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

86 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.