- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Klasická piškóta
Klasická piškóta
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Je vhodná na rolády a rezy s hutnejším krémom.
Pripravujeme ju len z vajíčok, cukru a z múky.
Koľko dáme vajíčok toľko dáme lyžíc cukru aj múky.
(múku môžete použiť aj hladkú aj polohrubú)
Žĺtka šľaháme s cukrom, na každé vajíčkom môžeme pridať kvapku vody.
Bielky vyšľaháme zvlášť.
Sneh pridávame do vyšľahaných žĺtkov po častiach spolu s múkou.Pečieme krátko aby sa cesto nevysušilo..
Suroviny
- Array
Postup prípravy
1. Krok
Array
Priemerné hodnotenie receptu
(4.1 / 5)
22 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
58052 videní