- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Klasické fašiangové fánky
Klasické fašiangové fánky
- Kusov: 20
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 250 g hladkej múky
- 1 lyžica práškového cukru
- štipka soli
- 50 g masla
- 3 žĺtky
- 1,5 dcl kyslej smotany
- olej
- práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Múku zmiešame s práškovým cukrom a soľou, pridáme maslo na kocky, potom po jednom pridávajte žĺtky , nakoniec kyslú smotanu a na pomúčenej ploche vypracujte cesto. Cesto potom sa zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 10-15 minút .
2. Krok
Keď si cesto odpočinie na múkou vysypanej pracovnej ploche pomocou valčeka ho vyvaľkáme na hrúbku 3 mm. Ostrým nožom cesto nakrájame na kosoštvorce a v strede urobíme pozdĺžny rez.
3. Krok
Vezmeme jeden po druhom do rúk a jeden z rohov vytiahneme rezom. Takto sa vytvorí charakteristický tvar fánky..
4. Krok
Takto ich vysmážame v rozpálenom oleji..Odkladáme ich na papierový obrúsok, a potom obaľujeme v práškovom cukre.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7705 videní