- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- palacinky
- Klasické lievance
Klasické lievance
- Kusov: 20
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 300 g polohrubej múky
- 0,5 l mlieka
- 20 g droždia
- 1 lyžička cukru
- 1 vajce
- soľ
- citrónová kôra
- tuk na opekanie
Postup prípravy
1. Krok
Cesto môžeme spracovať dvojakým spôsobom. Droždie rozdrobíme do malého množstva vlažného mlieka s cukrom, prikryjeme a necháme na teplom mieste nakysnúť. Vajcia a soľ rozšľahám e najprv v mlieku a až potom pridáme múku., kvások a nastrúhanú citrónovú kôru ..Pripravené cesto prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť ..
2. Krok
Druhý spôsob je , že droždie rozdrobíme priamo do múky s mliekom, vajcom , malým množstvom soli a s nastrúhanou kôrou s citróna. Premiešame a necháme 1 hodinu kysnúť na teplom mieste..
3. Krok
cesto potom lejeme menšou naberačkou na predhriatu a vymastenú lievancovú formu.. Lievance opekáme pomaly a obraciame ich až vo chvíli , keď majú okraje zaschnuté a sfarbené doružova až do svetlohneda.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1460 videní