Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Klasické linecké pečivo

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dscn2339.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 300g hladkej múky
  • 200g masla
  • 100g práškového cukru (ja dávam 80g cukru + 1 vanilkový cukor 20g)
  • 1 žĺtok - podľa potreby (dajte iba v prípade, ak sa vám cesto nedá zmiesiť)
  • džem na plnenie, rum
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske si zmiesim cesto (robí sa to lepšie ako na pracovnej doske). Toto cesto sa trochu horšie zmiesuje, pretože je bez vajíčka. Treba trpezlivo miesiť, maslo pod rukami zmäkne a nakoniec sa všetko spojí, len to chvíľu trvá. Ak by ste naozaj mali pocit, že sa vám to nechce spojiť, môžete pridať 1 žĺtok.

2. Krok

Zmiesené cesto preložím na pomúčenú dosku, vytvarujem bochník a dám ho na chvíľu zachladiť do chladničky.

3. Krok

Potom ho rozvaľkám na 3 - 4mm, vykrajujem formičkami rôzne tvary a ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Na plech dávam vždy rovnaké tvary, aby sa mi piekli rovnomerne.

4. Krok

Piekla som na 180° asi 8 - 10 min podľa veľkosti (každá rúra pečie inak - riaďte sa svojou rúrou). Mali by zostať pekné bledé, iba odspodu majú byť upečené do bledohneda.

5. Krok

Nechám vychladnúť na rovnej ploche a potom zlepujem hrubšou vrstvou džemu. Do džemu ktorým plním pečivo, zvyknem kvapnúť trochu rumu (nie veľa), pečivo skôr zmäkne a pekne vonia (ja som plnila jahodovým a marhuľovým džemom).

6. Krok

Naplnené nechám do druhého dňa na rovnej podložke (aby spevneli), až potom dám do krabíc a uložím na chladné miesto.

7. Krok

Pečivo potrebuje po naplnení 2 - 3 dni na zmäknutie.

reklama:

Klasické linecké pečivo v pomere 3 : 2 : 1 … v jednoduchosti je krása …

Za tento recept ďakujeme úžasnému blogu  RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY, kde nájdete viac mňamiek!

Originál recept TU

Priemerné hodnotenie receptu

(3.4 / 5)

10 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

29118 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.