- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Klasické linecké pečivo
Klasické linecké pečivo
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 300g hladkej múky
- 200g masla
- 100g práškového cukru (ja dávam 80g cukru + 1 vanilkový cukor 20g)
- 1 žĺtok - podľa potreby (dajte iba v prípade, ak sa vám cesto nedá zmiesiť)
- džem na plnenie, rum
Postup prípravy
1. Krok
V miske si zmiesim cesto (robí sa to lepšie ako na pracovnej doske). Toto cesto sa trochu horšie zmiesuje, pretože je bez vajíčka. Treba trpezlivo miesiť, maslo pod rukami zmäkne a nakoniec sa všetko spojí, len to chvíľu trvá. Ak by ste naozaj mali pocit, že sa vám to nechce spojiť, môžete pridať 1 žĺtok.
2. Krok
Zmiesené cesto preložím na pomúčenú dosku, vytvarujem bochník a dám ho na chvíľu zachladiť do chladničky.
3. Krok
Potom ho rozvaľkám na 3 - 4mm, vykrajujem formičkami rôzne tvary a ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Na plech dávam vždy rovnaké tvary, aby sa mi piekli rovnomerne.
4. Krok
Piekla som na 180° asi 8 - 10 min podľa veľkosti (každá rúra pečie inak - riaďte sa svojou rúrou). Mali by zostať pekné bledé, iba odspodu majú byť upečené do bledohneda.
5. Krok
Nechám vychladnúť na rovnej ploche a potom zlepujem hrubšou vrstvou džemu. Do džemu ktorým plním pečivo, zvyknem kvapnúť trochu rumu (nie veľa), pečivo skôr zmäkne a pekne vonia (ja som plnila jahodovým a marhuľovým džemom).
6. Krok
Naplnené nechám do druhého dňa na rovnej podložke (aby spevneli), až potom dám do krabíc a uložím na chladné miesto.
7. Krok
Pečivo potrebuje po naplnení 2 - 3 dni na zmäknutie.
Klasické linecké pečivo v pomere 3 : 2 : 1 … v jednoduchosti je krása …
Za tento recept ďakujeme úžasnému blogu RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY, kde nájdete viac mňamiek!
Originál recept TU
Priemerné hodnotenie receptu
(3.4 / 5)
10 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
26244 videní