- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Klasické vanilkové rožky
Klasické vanilkové rožky
- Kusov: 50
- Porcií: 50
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 200 g hladkej múky
- 80 práškového cukru
- 175 g masla
- 2 žĺtky
- 100 g mletých mandlí
- dužina z 1 vanilkového struku
- štipka soli
- na obaľovanie:
- 2 bourboun vanilkové cukre
- 100 g práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Múku, cukor, kúsky masla, vaječný žĺtok, mandle, vanilkovú dužinu a soľ vyšľahajte najskôr pomocou háku na cesto, potom rukou rýchlo vypracujte, aby ste vytvorilo hladké cesto. Cesto vytvarujte do 2 dlhých valčekov a zabaľte ich do potravinovej fólie a odložte do chladničky na 2 hodiny.
2. Krok
Predhrejeme rúru na 180 °C . Vyberieme cesto z chladničky a každý plát nakrájame na 35 kúskov. Každý kúsok cesta vygúlame najskôr do gule a potom do šúlančeka , ktorý na plechu vytvarujeme do rožka.
3. Krok
Rožky pečieme 15 minút.. Ešte horúce ich obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.2 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1715 videní