Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Klasický grécky šalát

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
P_O
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 10min

reklama:

Suroviny

  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1,5 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/4 lyžičky čierneho mletého korenia
  • 1/4 lyžičky oregána
  • 3 rajčiny
  • 1/2 zelenej papriky
  • 1/2 šalátovej uhorky
  • 1/2 červenej cibule
  • 120 g syru feta
  • 16 ks čiernych olív
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V malom hrnci zmiešajte olivový olej,citrónovú šťavu,nadrobno nasekaný cesnak,soľ,korenie a oregáno a všetko dobre premiešajte.

2. Krok

Do veľkej misy dáme najkrájané rajčiny na malé kúsky,nadrobno nakrájanú pariku a uhorku,na tenké plátky nakrájanú cibuľu ,na kocky syr feta a olivy vcelku.Všetko dobre premiešame.

3. Krok

Pred podávaním zalejeme šalát zálievkou ,premiešame a posypeme na čerstvo zomletým čiernym korením.

4. Krok

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.6 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

23489 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.