- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - koláče
 - Klasický jablkový koláč
 
Klasický jablkový koláč
          - Kusov: 1
 - Porcií: 30
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 40min
 - Hotové Za: 60min
 
Suroviny
- Cesto :
 - 160 g masla izbovej tepoty
 - 160 g práškového cukru
 - 1 vanilkový cukor
 - 2 vajcia
 - 60 g kyslej smotany
 - štipka soli
 - 450 g hladkej múky
 - 1 prášok do pečiva
 - Plnka :
 - 1 lyžička mletej škorice
 - 8 jabĺk
 - vytlačená šťava z polovice citróna
 - 1 lyžice krupice
 - Na potretie :
 - 1 vajce
 
Postup prípravy
1. Krok
Na cesto vymiešame maslo, cukor a vanilkový cukor, potom pridáme kyslú smotanu, vajce, soľ a prášok do pečiva s hladkou múkou. Vypracujeme cesto, rozdelíme na polovicu, zabalíme do fólie a dáme do chladničky. Jablká ošúpeme, nastrúhame, vytlačíme citrónovú šťavu a pridáme škoricu. Cesto vyberieme z chladničky a jedno vyvaľkáme na veľkosť plechu. V plechu popicháme vidličkou a dáme predpiecť do rúry na 180°C na 8 minút.
2. Krok
Posypeme ho krupicou, rozložíme naň mierne vytlačené nastrúhané jablká, potom rozvaľkáme druhý plát cesta a položíme na jablkovú plnku. Po povrchu napicháme, potrieme zľahka rozšľahaným vajíčkom a vložíme späť do rúry na 180°C na 30 minút, ale môže to byť aj dlhšie v závislosti od rúry. Keď vychladne, nakrájajte koláč na plátky alebo štvorce.. Pred podávaním ho môžete posypať práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
509 videní