Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Klasický recept na lasagne

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lasagne.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 250 g plátkov lazaní
  • 250 g mozzarella
  • 8 lyžíc strúhaného parmezánu
  • Dusená mäsová zmes:
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžica rajčinového pretlaku
  • 500 g paradajok vo vlastnej šťave
  • olivový olej
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 lyžička feniklových semienok
  • 2 bobkové listy
  • 2 lyžice hrozienok
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Bešamel :
  • 300 ml mlieka
  • 1/2 lyžičky muškátového orieška
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica hladkej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Postavte panvicu na stredný oheň, pokvapkajte trochou olivového oleja a keď je horúci, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Za stáleho miešania smažte 3-4 minúty, kým zelenina nie je priehľadná, potom pridajte mleté ​​hovädzie mäso. Zvýšte teplotu a za stáleho miešania varte, kým sa voda z mäsa neodparí. Pridajte paradajkovú pastu a smažte 1 minútu.

2. Krok

Pridáme pasírované paradajky, sušené oregano, bobkový list, nadrobno nakrájané hrozienka, soľ a fenikel a čierne korenie rozdrvené v mažiari. Znížte teplotu a varte - čím dlhšie, tým lepšie, ale nie menej ako pol hodiny. Na konci dusenia by v hrnci nemala zostať takmer žiadna tekutina. Ochutnajte a v prípade potreby dochuťte soľou a korením.

3. Krok

V malom hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania pár minút opekáme. Prilejte mlieko, šľahajte, pridajte muškátový oriešok a varte na miernom ohni 10-15 minút, kým sa bešamelová omáčka nezredukuje a mierne nezhustne, potom odstavte z ohňa. Plátky lasagní varte v osolenej vriacej vode 3-4 minúty, potom ich vylovte a vložte do studenej vody, aby sa nezlepili.

4. Krok

Spodok zapekacej misy vymastíme olivovým olejom alebo maslom a položíme prvú vrstvu plátov lasagní, ktoré sa mierne prekrývajú. Na cestoviny položte 1/4 celkového objemu duseného mäsa, nalejte naň 1/4 celkového objemu bešamelovej omáčky a rozotrite stierkou, aby sa rovnomerne rozložila. Navrch položte 1/5 celkovej mozzarelly, nastrúhanú alebo nakrájanú na tenké plátky. Navrch položte ďalšiu vrstvu cestovín a zopakujte so zvyšným ragú a omáčkou, čím vytvoríte celkom 4 vrstvy: cestoviny, ragú, bešamel, mozzarella. Po tom, čo to celé zakryjeme poslednou vrstvou cestovín, navrch položíme zvyšnú 1/5 mozzarelly a posypeme strúhaným parmezánom. Оригинал: https://arborio.ru/lasagna/#ixzz8YEkNkd5u Follow us: @arborio_ru on Twitter | arborio on Facebook

5. Krok

Vložte pekáč do rúry predhriatej na 180°C a pečte 40-45 minút. Keď lasagne vyberiete z rúry, neponáhľajte sa s ich krájaním, inak sa všetko okamžite roztečie. Namiesto toho nechajte lasagne 5-10 minút vychladnúť, potom ich pokojne nakrájajte, vyberte, naložte na taniere a pozvite všetkých k stolu!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

163 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.