- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Klobáskové pagáčiky
Klobáskové pagáčiky
- Kusov: 40
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 2,5 dcl mlieka
- 1 lyžička cukru
- 30 g kvasníc
- 600 g hladkej múky
- 2 lyžice soli
- 4 lyžice kyslej smotany
- 1 vajce
- Plnka:
- 150 g údenej klobásy
- 100 g masla
- Ďalej potrebujeme:
- vajce na potretie
- a niečo na posypanie (sézam, rasca, semienka)
Postup prípravy
1. Krok
V 1 dcl vlažného mlieka rozmiešame cukor, rozmrvíme droždie , posypeme trochu múky a necháme naskočiť.
2. Krok
Do misy si dáme múku, soľ, pridáme naskočené droždie, kyslú smotanu a ostatné mlieko..vymiesime cesto..To prikryjeme a necháme na teplom mieste asi 50 minút kysnúť.
3. Krok
Klobásku ošúpeme a vymixujeme ju spolu s maslom..
4. Krok
Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a natrieme ho klobáskovým maslom..Potom ho poprekladáme ako pri oškvarkových pagáčoch a po 15 minútach to ešte 3 x zopakujeme..
5. Krok
Nakoniec cesto posledný krát vyvaľkáme na obdĺžnik a kolieskom s priemerom 5 cm vykrajujeme pagáčiky ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie..Na každý pagáčik urobíme mriežku a potrieme ho vyšľahaným vajíčkom a posypeme posypom podľa vašej chuti.
6. Krok
Takto necháme ešte 20 minút podkysnúť a potom vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme cca 20 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
957 videní