Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Klobáskové pagáčiky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Klobaskove pagace.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 450 g hladkej múky
  • 200 ml mlieka
  • 20 g droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 2 vajcia
  • 130 g masti
  • 1 lyžička soli
  • Plnka :
  • 200 g maďarskej klobásy
  • 60 g masti
  • Ďalej potrebujeme :
  • 1 vajce na potretie
  • rasca na posypanie
  • soľ na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte cesto: do misky odlejte asi štvrtinu mlieka, mierne ho zahrejte, rozdrobte doň droždie, pridajte malú lyžičku cukru a nechajte vzísť kvások – potrvá to asi 10–15 minút. V medzičase preosejte do misy robota múku a soľ ( nešetrite) a metličkou ich ešte premiešajte. K múke potom pridajte vzídený kvások, zvyšné mlieko, vajcia a zmäknutú masť. Zo všetkých surovín vypracujte pružné, skôr tuhšie cesto. Sformujte z neho bochník, zľahka ho poprášte múkou a nechajte pod utierkou v teple kysnúť asi 45 minút.

2. Krok

Zatiaľ čo cesto kysne, pripravte si náplň : mäkšiu pikantnú klobásu olúpte, nakrájajte na malé kúsky, pridajte k nej masť a v miske rozotrite vidličkou na hladšiu hmotu, ktorá pôjde roztierať nožom. Tvrdšiu a suchšiu klobásu prípadne pomeľte na mäsovom mlynčeku.

3. Krok

Vykysnuté cesto rozvaľkajte na veľký obdĺžnik vysoký asi pol centimetra. Celú plochu potrite klobásovou náplňou a tesne zaviňte z dlhšej strany ako roládu. Roládu mierne sploštite valčekom a preložte na tretiny – vznikne vysoký bochník s mnohými vrstvami náplne. Prikryte ho utierkou a nechajte ešte asi 20 minút kysnúť.

4. Krok

Cesto potom jemným tlakom rozvaľkajte do obdĺžnika vysokého asi 2 cm. Vykrajujte pagáčiky a ukladajte ich na plech s papierom na pečenie . Nechajte ešte posledných 10–15 minút kysnúť a zatiaľ predhrejte rúru na 200 °C. Pred pečením klobásové pagáčiky ešte potrite vajíčkom a posypte rascou a hrubozrnnou soľou.

5. Krok

Pečte v predhriatej rúre asi 12–15 minút dozlatista. Najlepšie sú v deň, keď sa upečú.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

18 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.