Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kocka Banán v čokoláde

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kocka banan v cokolade.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 3 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 70 g hladkej múky
  • 10 g kakaa
  • 1 lyžica oleja
  • 0,5 balíka prášku do pečiva
  • Vanilkový krém:
  • 6 dcl mlieka
  • 3 vanilkové pudingy
  • 170 g cukru
  • 220 g masla
  • 1 dcl smotany na šľahanie
  • 4 plátky želatíny
  • 250 g banánikov v čokoláde
  • Poleva:
  • 125 g čokolády na varenie
  • 50 g masla
  • 2 lyžice oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddeľte žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V samostatnej miske vyšľaháme žĺtky a cukor, kým žĺtky nestúpnu. Pridáme olej, múku, kakao a prášok do pečiva a vymiešame rovnomernú zmes. Zľahka premiešame, ručne vmiešame sneh z bielkov. Keďže zmes žĺtkov a ostatných ingrediencií je tuhšia, primiešame najprv polovicu bielkov na zriedenie hmoty, potom vmiešame druhú polovicu bielkov.

2. Krok

Plech na pečenie natenko potrieme olejom a posypeme múkou. Prebytočnú múku, ktorá sa nelepí na olej, otraste. Upečenú piškótu nebudete musieť vyberať z plechu .. Plech môžete vyložiť aj papierom na pečenie, ale potom budete musieť upečenú piškótu vybrať z plechu a papier odstrániť.

3. Krok

Potom nalejte cesto na plech a rovnomerne ho rozotrite .. Pečieme 10-12 minút pri 180° vo vyhriatej rúre.. Upečenú piškótu necháme úplne vychladnúť.

4. Krok

NÁVOD NA PRÍPRAVU VANILKOVÉHO KRÉMU V 2 dl mlieka rozmiešame puding a cukor. Na sporáku uvaríme 4 dl mlieka, do vriaceho mlieka vlejeme zmes cukru, pudingu a mlieka. Varte na miernom ohni, kým puding úplne nezhustne. Počas varenia neustále miešame.

5. Krok

Uvarený puding odstavíme z ohňa a ihneď vmiešame na kocky nakrájané studené maslo. Potom vmiešame vopred namočené a vyžmýkané želatínové pláty.

6. Krok

Puding ihneď prelejeme do misky a prikryjeme priehľadnou potravinovou fóliou tak, aby sa potravinová fólia dotýkala povrchu pudingu. Nechajte úplne vychladnúť pri izbovej teplote.

7. Krok

Vychladnutý puding miešame, kým sa v ňom nespení maslo (asi 10-15 minút pri najvyššej rýchlosti). Ak si všimnete, že maslo v kréme pri miešaní nepení, krém nie je dostatočne vychladnutý. Môžete ho ďalej rýchlo ochladiť umiestnením do chladničky na niekoľko minút. Krém by mal byť hustý, ale nie tuhý.

8. Krok

V samostatnej miske pevne vyšľaháme šľahačku . Do vyšľahaného pudingu s maslom potom ručne vmiešame vyšľahanú šľahačku , Na polevu rozpustíme maslo , čokoládu a olej vo vodnom kúpeli..

9. Krok

Na piškótu rozotrieme polovicu krému , a poukladáme banániky v čokoláde.. asi tak na 0,5 cm od seba.. Tie potom zatrieme zostávajúcim krémom.. Dáme do chladničky asi na 1 hodinu zachladiť..

10. Krok

Mierne vychladnutý krém polejeme vlažnou (nie horúcou) čokoládovou polevou. Dáme na 6 - 8 hodín poriadne zachladiť , a až potom nakrájame na kocky..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

579 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.