- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Kocky „Čierny les“
Kocky „Čierny les“
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- Piškóta:
- 200 g margarínu alebo masla
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica instantnej kávy
- 2 lyžice vriacej vody
- 50 g kakaa
- 100 g polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 300 - 400 g višní (mrazené , kompótové alebo čerstvé)
- Ganache:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 200 g čokolády na varenie
- Na ozdobu:
- 200 ml smotany na šľahanie
- višne
- strúhaná čokoláda
Postup prípravy
1. Krok
Zmäknutý margarín, alebo maslo vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridávame po jednom vajíčku a šľaháme, kým nezískame hladkú spenenú zmes.
2. Krok
Kávu rozpustíme v dvoch lyžiciach vriacej vody a pridáme do misy. Na záver pridajte zmes suchých ingrediencií, ktoré ste predtým spojili: kakao, múku a prášok do pečiva. Vyšľaháme dohladka.
3. Krok
Vezmite plech s rozmermi 30 × 20 cm, trochu ho naolejujte a vysypte múkou. Cesto vylejeme na plech, potom na vrch poukladáme odkvapkané višne a prstami ich zľahka vtlačíme do cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C, 20 - 25 minút. Skontrolujte špáradlom - ak vyjde suché, je cesto upečené.
4. Krok
Na polevu nalejeme šľahačku do hrnčeka, zohrejeme takmer do varu. Odstavíme z plameňa a pridáme čokoládu nalámanú na kocky. Necháme minútu postáť, potom metličkou dobre premiešame, kým sa čokoláda neroztopí a nedostaneš hladkú čokoládovú polevu. Touto polevou ganache polejeme koláč. Koláč vložíme do chladničky, aby poleva stuhla.
5. Krok
Vyšľahajte šľahačku a každú kocku koláča ozdobte pomocou cukrárskeho vrecka jednej višne a nastrúhanej čokolády..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1265 videní