- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Kocky čierny les
Kocky čierny les
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- Piškóta:
- 200 g masla alebo margarínu
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 4 vajcia
- 1 lyžica instantnej kávy + 2 lyžice vriacej vody
- 50 g kakaa
- 100 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 350 - 400 g višní (mrazené alebo kompót)
- Ganache:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 200 g čokolády
- Na ozdobu:
- 200 ml smotany na šľahanie
- višne
- strúhaná čokoláda
Postup prípravy
1. Krok
Zmäknutý margarín alebo maslo s cukrom a vanilínovým cukrom šľahajte šľahačom asi 5 minút, kým sa nenapení. Pridávame po jednom vajíčku a šľaháme, kým nezískame hladkú spenenú zmes. Kávu rozpustíme v dvoch lyžiciach vriacej vody a pridáme do cesta..
2. Krok
Na záver pridajte zmes suchých ingrediencií, ktoré ste predtým spojili: kakao, múku a prášok do pečiva. Šľahačom vyšľaháme dohladka. Vezmite plech s rozmermi 30 × 20 cm, trochu ho naolejujte a vysypte múkou. Cesto rozložíme na plech, potom na vrch poukladáme odkvapkané višne a prstami ich zľahka vtlačíme do cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C, 20 - 25 minút. Skontrolujte špáradlom - ak vyjde suché, koláč je upečený..
3. Krok
Na polevu nalejte smotanu do hrnca a zohrejte takmer do varu. Odstavíme z plameňa a pridáme čokoládu nalámanú na kúsky. Necháme minútu odstáť, potom metličkou dobre premiešame, kým sa čokoláda neroztopí. Touto polevou ganache polejeme koláč.
4. Krok
Koláč odložíme do chladničky, aby poleva stuhla. Vyšľahajte šľahačku.. Každú kocku koláča ozdobte pomocou cukrárskeho vrecka šľahačkou a s nastrúhanou čokoládou. Do stredu dajte višňu.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2725 videní