Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kocky čierny les

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kocky cierny les.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.mysticcakes.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 55min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 200 g masla alebo margarínu
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 vajcia
  • 1 lyžica instantnej kávy + 2 lyžice vriacej vody
  • 50 g kakaa
  • 100 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 350 - 400 g višní (mrazené alebo kompót)
  • Ganache:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 g čokolády
  • Na ozdobu:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • višne
  • strúhaná čokoláda
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zmäknutý margarín alebo maslo s cukrom a vanilínovým cukrom šľahajte šľahačom asi 5 minút, kým sa nenapení. Pridávame po jednom vajíčku a šľaháme, kým nezískame hladkú spenenú zmes. Kávu rozpustíme v dvoch lyžiciach vriacej vody a pridáme do cesta..

2. Krok

Na záver pridajte zmes suchých ingrediencií, ktoré ste predtým spojili: kakao, múku a prášok do pečiva. Šľahačom vyšľaháme dohladka. Vezmite plech s rozmermi 30 × 20 cm, trochu ho naolejujte a vysypte múkou. Cesto rozložíme na plech, potom na vrch poukladáme odkvapkané višne a prstami ich zľahka vtlačíme do cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C, 20 - 25 minút. Skontrolujte špáradlom - ak vyjde suché, koláč je upečený..

3. Krok

Na polevu nalejte smotanu do hrnca a zohrejte takmer do varu. Odstavíme z plameňa a pridáme čokoládu nalámanú na kúsky. Necháme minútu odstáť, potom metličkou dobre premiešame, kým sa čokoláda neroztopí. Touto polevou ganache polejeme koláč.

4. Krok

Koláč odložíme do chladničky, aby poleva stuhla. Vyšľahajte šľahačku.. Každú kocku koláča ozdobte pomocou cukrárskeho vrecka šľahačkou a s nastrúhanou čokoládou. Do stredu dajte višňu.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2725 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.