- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Koko Čoko
Koko Čoko
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 170 g masla
- 140 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 190 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžica kakaa
- 1 lyžica kyslej smotany
- Kokosové guľky:
- 150 g tvarohu
- 130 g kokosu
- 100 g práškového cukru
- citrónová šťava
- Plnka:
- 800 ml mlieka
- 3 vanilkové pudingy
- 130 g cukru
- 100 g mliečnej čokolády
- 100 g čokolády na varenie
- 100 g masla
- Ganache:
- 100 g mliečnej čokolády
- 100 g čokolády na varenie
- 200 ml smotany na šľahanie
- kokosové vločky na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravte kokosové guľky (odporúča sa pripraviť si guľôčky deň predtým, pretože sa vyrába veľa malých guľôčok a všetko trvá, kým sa vytvarujú). Zmiešajte všetky ingrediencie a vytvarujte guľky veľkosti orieška. Množstvo kokosu sa môže líšiť v závislosti od druhu tvarohu a suchosti kokosu. Tvarované guľky skladujte v chladničke.
2. Krok
Trochu oddelíme od celkového množstva mlieka a zmiešame s práškovým pudingom a cukrom do jednotnej zmesi bez hrudiek. Zvyšok mlieka zohrejeme v hrnci. Puding uvaríme v rozohriatom mlieku za stáleho miešania, kým nezhustne. Odstavíme z plameňa a zakryjeme potravinovou fóliou. Po 5 minútach pridáme do pudingu nalámanú čokoládu a miešame, kým sa všetka čokoláda nerozpustí. Znovu zakryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť. Keď je zmes vychladnutá, pridáme maslo izbovej teploty a všetko dobre vyšľaháme.
3. Krok
Pripravte si formu s rozmermi 34 × 24 cm, dno vymastite a vysypte múkou. Rúru vyhrejte na 180 ° C.
4. Krok
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a po jednom pridávame vajce (každé vajce dobre zašľaháme do zmesi masla a cukru, potom pridáme nasledujúce).
5. Krok
Pridajte preosiatu múku a prášok do pečiva. Zmes rozdelíme na 2 časti (svetlá časť + 2 polievkové lyžice). Do menšej časti pridajte lyžicu kyslej smotany a 1 lyžicu preosiateho kakaa. Najskôr na plech dáme svetlú časť a zarovnajte ju, potom tmavú časť . Na ňu rozložte guličky z kokosu po celom plechu. Kokosové guľky poukladajte do rovnomerných radov s požadovaným odstupom, zľahka ich vtlačte do cesta.
6. Krok
Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 ° C asi na 20 minút (teplotu a čas pečenia prispôsobte svojej rúre) .
7. Krok
Ganache: V malom hrnci so sladkou smotanou roztopte čokolády za stáleho miešania pri miernej teplote.
8. Krok
Plnku natrieme na upečenú a vychladnutú piškótu.. Dáme do chladničky aspoň na 15 minút . Potom prelejeme polevou ktorú vyhladíme. Všetko posypeme kokosovými vločkami.
9. Krok
Dáme zachladiť , potom nakrájame na porcie...
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1656 videní