Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kokosové ježe

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kokosove jeze.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
ZDROJ: www.lauralaurentiu.ro
  • Kusov: 30
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min

Screenshot_24.jpgScreenshot_25.jpg

reklama:

Suroviny

  • 250 g polohrubej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 250 g rozpusteného masla
  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • Čokoládový sirup:
  • 200 g čokolády na varenie
  • 300 ml mlieka
  • 300 g práškového cukru
  • 50 g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • Na posypanie:
  • Kokosové vločky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 180°C..Do malého hrnčeka si dáme rozpustiť maslo a necháme ho vychladnúť..Môžete použiť aj mikrovlnku.

2. Krok

Odvážime si múku a preosejeme ju do misky spolu s práškom do pečiva.

3. Krok

všetky suché prísady si dáme do misky a je dôležité aby mali rovnakú izbovú teplotu skôr ako začnete miešať..

4. Krok

Ako nádstvec miešania použite metličku..Spustite robot na malé otáčky a pridajte vajíčko..potom postupne vmiešajte všetky vajcia ..keď sú všetky vajcia dobre premiešané pridajte tenkým prúdom mlieko, a potom rozpustené maslo..A nakoniec vmiešajte vanilkový cukor.všetko dôkladne premiešajte cesto bude redšie.

5. Krok

cesto vylejme na plech vyložený s papierom na pečenie alebo na vymastený a múkou vysypaný plech.30 x 20.

6. Krok

Pečieme v predhriatej rúre na 180°C 30 - 35 minút.Vyskúšajte špáradlom či je piškóta prepečená.

7. Krok

Po upečení necháme mierne vychladnúť a potom nakrájame na štvorce alebo obdĺžniky podľa vašej chuti.

8. Krok

Pripravíme si sirup vo vodnom kúpeli..zmiešame všetky zložky na sirup určené a necháme nech sa všetko rozpustí za občasného premiešania..Vznikne nám hustejší sirup..

9. Krok

každý kúsok z nakrájanej piškóty namočíme najskôr do čokoládového sirupu, necháme na vidličke mierne odkvapkať a obalíme v kokose..Poponáhľajte sa kým je sirup teplý , pretože čokoláda začne tuhnúť a už to nebude ono..v takom prípade znovu nad parou mierne zahrejte..

10. Krok

Hotové ježe ukladáme na tácku a necháme postáť aspoň hodinku nech sa sirup dobre nasiakne a koláčik tým získa lepšiu chuť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2.8 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8333 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.