Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kokosové ježe

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kokosove jeze.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
ZDROJ: www.lauralaurentiu.ro
  • Kusov: 30
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min

Screenshot_24.jpgScreenshot_25.jpg

reklama:

Suroviny

  • 250 g polohrubej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 250 g rozpusteného masla
  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • Čokoládový sirup:
  • 200 g čokolády na varenie
  • 300 ml mlieka
  • 300 g práškového cukru
  • 50 g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • Na posypanie:
  • Kokosové vločky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 180°C..Do malého hrnčeka si dáme rozpustiť maslo a necháme ho vychladnúť..Môžete použiť aj mikrovlnku.

2. Krok

Odvážime si múku a preosejeme ju do misky spolu s práškom do pečiva.

3. Krok

všetky suché prísady si dáme do misky a je dôležité aby mali rovnakú izbovú teplotu skôr ako začnete miešať..

4. Krok

Ako nádstvec miešania použite metličku..Spustite robot na malé otáčky a pridajte vajíčko..potom postupne vmiešajte všetky vajcia ..keď sú všetky vajcia dobre premiešané pridajte tenkým prúdom mlieko, a potom rozpustené maslo..A nakoniec vmiešajte vanilkový cukor.všetko dôkladne premiešajte cesto bude redšie.

5. Krok

cesto vylejme na plech vyložený s papierom na pečenie alebo na vymastený a múkou vysypaný plech.30 x 20.

6. Krok

Pečieme v predhriatej rúre na 180°C 30 - 35 minút.Vyskúšajte špáradlom či je piškóta prepečená.

7. Krok

Po upečení necháme mierne vychladnúť a potom nakrájame na štvorce alebo obdĺžniky podľa vašej chuti.

8. Krok

Pripravíme si sirup vo vodnom kúpeli..zmiešame všetky zložky na sirup určené a necháme nech sa všetko rozpustí za občasného premiešania..Vznikne nám hustejší sirup..

9. Krok

každý kúsok z nakrájanej piškóty namočíme najskôr do čokoládového sirupu, necháme na vidličke mierne odkvapkať a obalíme v kokose..Poponáhľajte sa kým je sirup teplý , pretože čokoláda začne tuhnúť a už to nebude ono..v takom prípade znovu nad parou mierne zahrejte..

10. Krok

Hotové ježe ukladáme na tácku a necháme postáť aspoň hodinku nech sa sirup dobre nasiakne a koláčik tým získa lepšiu chuť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2.8 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8486 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.