Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kokosové rožteky – krehká klasika, ktorá rozvonia celý dom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kokosové rožteky – krehká klasika, ktorá rozvonia celý dom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kokosové rožteky – krehká klasika, ktorá rozvonia celý dom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 30
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte sladkosť, ktorá na prvé zahryznutie evokuje Vianoce, kokosové rožteky sú presne tým receptom. Sú jemné, ľahko chrumkavé a po obalení vo vanilkovom cukre získajú neodolateľnú arómu aj typickú sviatočnú chuť. Výborne doplnia popoludňajší čaj, ale rovnako dobre zapadnú aj medzi ostatné kúsky na vianočnom podnose.

reklama:

Suroviny

  • 220 g hladkej múky
  • 70 g jemného strúhaného kokosu (kokosovej múčky)
  • 50 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 g masla alebo iného tuhého tuku
  • 1 vajce
  • Na dokončenie
  • vanilkový cukor (môže byť zmiešaný s práškovým)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misy nasypeme múku, kokos, oba druhy cukru, pridáme maslo a vajce. Všetko spolu miesime, kým nevznikne husté, hladké cesto bez hrudiek.

2. Krok

Cesto pevne zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Najlepšie je nechať ho tam do ďalšieho dňa – získa lepšiu konzistenciu a pri tvarovaní nebude lepiť.

3. Krok

Plech vystelieme papierom na pečenie. Rúru si ešte pred formovaním rožtekov nastavíme na 180 °C, aby bola pripravená.

4. Krok

Z odležaného cesta si vytvoríme dlhší valček. Pokrájame ho na rovnaké kúsky a každý zvlášť vytvarujeme do malého rožteka so zúženými koncami.

5. Krok

Tvarované kúsky ukladáme s odstupom – pri pečení sa mierne rozlejú do strán.

6. Krok

Rožteky pečieme asi 10 minút. Stačí, keď jemne zozlatnú; netreba ich nechávať príliš dlho, aby ostali krehké.

7. Krok

Len čo plech vytiahneme z rúry, ešte teplé rožteky opatrne obaľujeme vo vanilkovom cukre. Na horúcom povrchu sa cukor krásne prichytí a vytvorí voňavý povlak.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.