Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kokosové vlny

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kokosove vlny.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
mymilicake.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 55min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 170 g masla
  • 140 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 190 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • Kokosové guličky:
  • 150 g tvarohu
  • 130 g kokosu
  • 100 g práškového cukru
  • citrónová šťava
  • Plnka:
  • 800 ml mlieka
  • 3 vanilkové pudingy
  • 130 g cukru
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 100 g čokolády na varenie
  • 100 g masla
  • Ganache:
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 100 čokolády na varenie
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • kokos na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Kokosové guľky: Najskôr si pripravte kokosové guľky (odporúča sa pripraviť si guľôčky noc predtým, pretože sa vyrobí veľa malých guľôčok a trvá, kým sa vytvarujú). Zmiešajte všetky ingrediencie a vytvarujte guľky veľkosti vlašského orecha (ja som použila odmerku ½ lyžičky = 2,5 ml). Množstvo kokosu sa môže líšiť v závislosti od tvarohu a suchosti kokosu. Tvarované guľky skladujte v chladničke.

2. Krok

Plnka: Trochu oddelíme od celkového množstva mlieka a vymiešame s pudingovým práškom a cukrom do jednotnej zmesi bez hrudiek. Zvyšok mlieka zohrejeme na vhodnom hrnci. Puding uvaríme v rozohriatom mlieku a miešame do zhustnutia. Odstavíme z plameňa a povrch krému zakryjeme potravinovou fóliou. Po 5 minútach pridáme do pudingu čokoládové kocky a miešame, kým sa všetka čokoláda nerozpustí. Znova zakryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť. Keď je zmes vychladnutá, vmiešame maslo izbovej teploty a všetko dobre premiešame.

3. Krok

Piškóta: Pripravte si plech s rozmermi 34 × 24 cm, dno vymastite a vysypte múkou. Rúru rozohrejte na 180 ° C.

4. Krok

Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a po jednom pridávame vajce (každé vajce dobre zašľaháme do zmesi masla a cukru, až potom pridáme nasledujúce). Pridajte preosiatu múku a prášok do pečiva. Zmes rozdelíme na 2 časti (jedna časť by mala byť o 2 lyžice viac). Do menšej časti pridajte lyžicu kyslej smotany a 1 lyžicu preosiateho kakaa. Na plech najskôr rozotrieme svetlé cesto a zarovnajte ho, potom tmavé cesto.

5. Krok

Kokosové guľky poukladajte do rovnomerných radov s požadovaným rozstupom, zľahka ich vtlačte do cesta a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 ° C asi na 20 minút (teplotu a čas pečenia prispôsobte svojej rúre) .

6. Krok

Ganache: V malom hrnci so sladkou smotanou roztopte čokolády za stáleho miešania pri miernej teplote. Plnku natrieme na upečený a vychladnutú piškótu a ganache na plnku asi 15 minút potom.

7. Krok

Veľkoryso posypte kokosovými vločkami. Ochlaďte koláč v chladničke a pred krájaním ho nechajte asi 10 minút pri izbovej teplote. Na krájanie používajte ostrý tenký nôž.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.7 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1505 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.