- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Kokosovo – ananásová torta
Kokosovo – ananásová torta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Veľmi jemná a samozrejme vynikajúca torta s ananásom.
Suroviny
- 5 vajec
- 150 g práškového cukru
- 100 g polohrubej múky
- 30 g kukuričného škrobu
- 30 g masla
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžička prášku do pečiva
- kropenie:
- 5 lyžíc ananásovej šťavy
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- plnka:
- 600 g konzervovaného ananásu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžička solamylu
- Krém:
- 600 ml smotany na šľahanie
- 100 g kondenzovaného mlieka
- 30 g práškového cukru
- 2 stužovače šľahačky
- strúhaný kokos na ozdobenie
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia si oddelíme žĺtka od bielkov ..Bielká šľaháme 7 - 12 minút a postupne prisypávame cukor ..Minieme asi polovicu z cukru..
2. Krok
V inej miske šľaháme žĺtka s druhou polovicou cukru a s vanilkovým cukrom.Šľaháme až kým sa nám nezdvojnásobí objem a hmota nezosvetlí..
3. Krok
teraz jemne zmiešame žĺtka s bielkami zhora nadol, a primiešame aj múku spojenú so škrobom a s práškom do pečiva pridáme túto zmes rovnakým spôsobom.
4. Krok
Nakoniec pridáme rozpustené maslo ktoré nalejeme po kraji misky..
5. Krok
Pripravíme si tortovú formu ktorú si vyložíme s papierom na pečenie , alebo si vymažeme a múkou vysypeme len na jej dno..Nikdy nemastite kraje formy..Nepôjde vám piškóta hore od kraja..
6. Krok
Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C 20 - 30 minút..Kontrólujeme špajdlou..
7. Krok
Keď upečený korpus vyberiete z rúry ihneď ho prevráťte na mriežku a nechajte ho tak vychladnúť..Nespadne vám..
8. Krok
Po vychladnutí opatrne nožom oddeľte korpus od rámu formy a vyberte ho.
9. Krok
Pripravíme si sirup na pokropenie korpusov.Zmiešame 5 lyžíc ananásovej šťavy a 2 lyžice citrónovej šťavy.
10. Krok
Ostatný ananás spolu so šťavou a s 1 lyžicou citrónovej šťavy prelejeme do hrnca ..V troche vody si vymiešame kukuričný škrob a keď sa ananás začne variť prilejeme škrob a zahustíme..
11. Krok
Krém si pripravíme vymiešaním šľahačky so stužovačom, ku ktorej pridáme aj kondenzované mlieko.
12. Krok
Korpus si rozrežeme na tri časti.Každú z nich pokropíme pripraveným sirupom.Na prvý diel korpusu nanesieme polovicu z ananásovej plnky,na ňu natrite krém zo šľahačky a prikryte druhým korpusom.Tam pôjde druhá časť ananásovej plnky a na ňu opäť šľahačka.
13. Krok
Prikryjeme tretím dielom korpusu a potrieme krémom so šľahačky a takisto zatrieme aj boky.Trochu krému si odložte na dozdobenie..
14. Krok
Celú tortu obsypeme kokosom a potom s cukrárskym vreckom a zostávajúcim krémom, podľa fantázie dozdobíme..môžete použiť kúsky ananásu alebo len čerstvé mätové lístky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5870 videní