Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kokosovo – ananásová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kokosovo ananásová torta...
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min

Veľmi jemná a samozrejme vynikajúca torta s ananásom.

reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 150 g práškového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 30 g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • kropenie:
  • 5 lyžíc ananásovej šťavy
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • plnka:
  • 600 g konzervovaného ananásu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička solamylu
  • Krém:
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • 100 g kondenzovaného mlieka
  • 30 g práškového cukru
  • 2 stužovače šľahačky
  • strúhaný kokos na ozdobenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia si oddelíme žĺtka od bielkov ..Bielká šľaháme 7 - 12 minút a postupne prisypávame cukor ..Minieme asi polovicu z cukru..

2. Krok

V inej miske šľaháme žĺtka s druhou polovicou cukru a s vanilkovým cukrom.Šľaháme až kým sa nám nezdvojnásobí objem a hmota nezosvetlí..

3. Krok

teraz jemne zmiešame žĺtka s bielkami zhora nadol, a primiešame aj múku spojenú so škrobom a s práškom do pečiva pridáme túto zmes rovnakým spôsobom.

4. Krok

Nakoniec pridáme rozpustené maslo ktoré nalejeme po kraji misky..

5. Krok

Pripravíme si tortovú formu ktorú si vyložíme s papierom na pečenie , alebo si vymažeme a múkou vysypeme len na jej dno..Nikdy nemastite kraje formy..Nepôjde vám piškóta hore od kraja..

6. Krok

Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C 20 - 30 minút..Kontrólujeme špajdlou..

7. Krok

Keď upečený korpus vyberiete z rúry ihneď ho prevráťte na mriežku a nechajte ho tak vychladnúť..Nespadne vám..

8. Krok

Po vychladnutí opatrne nožom oddeľte korpus od rámu formy a vyberte ho.

9. Krok

Pripravíme si sirup na pokropenie korpusov.Zmiešame 5 lyžíc ananásovej šťavy a 2 lyžice citrónovej šťavy.

10. Krok

Ostatný ananás spolu so šťavou a s 1 lyžicou citrónovej šťavy prelejeme do hrnca ..V troche vody si vymiešame kukuričný škrob a keď sa ananás začne variť prilejeme škrob a zahustíme..

11. Krok

Krém si pripravíme vymiešaním šľahačky so stužovačom, ku ktorej pridáme aj kondenzované mlieko.

12. Krok

Korpus si rozrežeme na tri časti.Každú z nich pokropíme pripraveným sirupom.Na prvý diel korpusu nanesieme polovicu z ananásovej plnky,na ňu natrite krém zo šľahačky a prikryte druhým korpusom.Tam pôjde druhá časť ananásovej plnky a na ňu opäť šľahačka.

13. Krok

Prikryjeme tretím dielom korpusu a potrieme krémom so šľahačky a takisto zatrieme aj boky.Trochu krému si odložte na dozdobenie..

14. Krok

Celú tortu obsypeme kokosom a potom s cukrárskym vreckom a zostávajúcim krémom, podľa fantázie dozdobíme..môžete použiť kúsky ananásu alebo len čerstvé mätové lístky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5870 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.