Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kokosovo-čokoládová bábovka, ktorá sa rozplýva na jazyku

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kokosovo-čokoládová bábovka, ktorá sa rozplýva na jazyku
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kokosovo-čokoládová bábovka, ktorá sa rozplýva na jazyku Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Len máloktorý koláč má také miesto v našich domácnostiach ako bábovka. Je jednoduchá, pôsobí na stole vždy útulne a zároveň poteší malých aj veľkých. Táto verzia je výnimočne vláčna a mäkká, pričom kokos jej dodá jemnú exotickú arómu a strúhaná horká čokoláda zase intenzívnejšiu chuť. Výsledkom je dezert, ktorý si môžete dopriať počas pracovného týždňa, no nestratí sa ani ako ozdoba sviatočného stola.

reklama:

Suroviny

  • 500 ml polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 200 ml kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 180 ml oleja
  • 250 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice rumu
  • 50 g horkej čokolády (nastrúhanej nahrubo)
  • 50 g sušeného strúhaného kokosu
  • maslo alebo iný tuk na vymazanie formy
  • hrubú múku (alebo strúhanku) na vysypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si vajcia. Bielky oddelíme a vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý bude neskôr robiť cesto nadýchaným.

2. Krok

Žĺtky a cukor. Žĺtky vyšľaháme s oboma cukrami do jemnej peny a postupne do nej tenkým prúdom prilievame olej.

3. Krok

Suché a mokré prísady. Do žĺtkovej zmesi postupne primiešavame múku s kypriacim práškom, kokos, strúhanú čokoládu, rum a mlieko. Vznikne hustejšie cesto.

4. Krok

Sneh na záver. Do pripraveného cesta opatrne zapracujeme vyšľahané bielky – ideálne vareškou alebo stierkou, aby cesto nestratilo vzdušnosť.

5. Krok

Príprava formy. Bábovkovú formu natrieme tukom a vysypeme hrubou múkou alebo strúhankou, aby sa koláč po upečení ľahko vyklopil.

6. Krok

Pečenie. Cesto nalejeme do formy a vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C. Pečieme približne 45 až 60 minút – presný čas závisí od vašej rúry.

reklama:

Táto bábovka je krásne vláčna aj na druhý deň, kokos jej dodá svieži nádych a čokoláda zase výraznejšiu sladkosť. Skvelá kombinácia pre každého, kto má rád jednoduché, ale chutné domáce koláče.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.