- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Kokosovo jahodové venčeky
Kokosovo jahodové venčeky
- Kusov: 15
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Odpaľované cesto:
- 250 ml mlieka
- 120 g masla
- štipka soli
- 2 vanilkové cukre
- 150 g hladkej múky
- 3 vajcia
- Vanilkovo kokosový krém:
- 600 ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 2 vanilkové cukre
- 100 g cukru
- 100 g masla izbovej teploty
- 80 g kokosu
- Ďalej potrebujeme:
- 250 g čerstvých jahôd
- 200 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu krému rozmiešame pudingový prášok s trochou mlieka. Zvyšok mlieka spolu s cukrom zohrejeme až do varu. Pridáme pripravený puding a krém povaríme na miernom ohni, kým nezhustne.
2. Krok
Uvarený puding preložíme do miešacej misy, vrch prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo izbovej teploty vyšľaháme do peny, potom ho postupne pridávame k vychladnutému pudingu. Pridajte kokos a ešte raz dobre premiešajte. Nakoniec vmiešame na kocky nakrájané jahody.
3. Krok
Na prípravu cesta vo väčšom hrnci zohrejeme mlieko spolu s cukrom, soľou a maslom. Mlieko privedieme k varu za občasného miešania, aby sa rozpustil cukor a maslo. Zmes odstavíme z ohňa, potom pridáme múku a stále miešame vareškou až kým sa cesto neodpáli a nezačne sa odlepovať od stien hrnca.
4. Krok
Zmes sa nechá vychladnúť na izbovú teplotu. Potom po jednom pridávajte vajíčko. Po každom pridaní cesto poriadne prešľahajte..
5. Krok
Pripravené cesto dajte do cukrárskeho vrecka (s alebo bez hviezdicového nástavca) a na plechu vyloženom mastným papierom vyformujte hniezda. Ak majú hniezda špičky, sklopte ich vlhkým prstom, aby sa počas pečenia nepripálili.
6. Krok
Venčeky pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 30 - 35 minút bez toho aby sme otvárali dvierka rúry.. Po upečení ich necháme úplne vychladnúť na mriežke . potom ich prekrojíme na polovicu..
7. Krok
Venčeky najskôr plníme kokosovo jahodovým krémom a potom vyšľahanou šľahačkou.. prikryjeme s vrchnáčikom , a pred podávaním posypeme práškový cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
543 videní