- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kokosovo-limetkové kura v jednej panvici
Kokosovo-limetkové kura v jednej panvici
- Kusov: 6
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 6 kuracích plátkov
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 2 lyžice kokosového oleja
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 1 malé jalapeňo nasekané na drobno
- 3 strúčiky cesnaku nakrájané na drobno
- 4 lyžičky nakrájaného zázvoru na jemno
- 2 veľké paradajky zbavené semienok nakrájané nadrobno
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 plechovka nesladeného kokosového mlieka
- 1 lyžica hnedého cukru
- trochu nasekaného koriandra
- 1 lyžica limetkovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie plátky ochutíme paprikou, soľou a korením. Vo veľkej panvici s vysokými stenami na stredne vysokej teplote zohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja. Prsia opekáme na panvici z oboch strán do zlatohneda 1 až 2 minúty na každej strane. Preložíme na tanier.
2. Krok
V tej istej panvici na stredne vysokej teplote zohrejte zvyšnú 1 polievkovú lyžicu oleja. Cibuľu smažte za občasného miešania, kým nie je mierne mäkká a nezozlatne, asi 5 minút. Pridajte jalapeňo, cesnak a zázvor a opekajte za stáleho miešania, kým nebude všetko voňavé a svetlo zlaté, ešte asi 1 minútu. Pridajte paradajky a paradajkový pretlak a za občasného miešania smažte, kým paradajka nezmäkne a paradajková pasta sa jemne opečie, ešte asi 2 minúty.
3. Krok
Pridajte mlieko a hnedý cukor a priveďte do varu, miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Vložte plátky mäsa do panvice a priveďte do varu. Povarte ešte asi 2 minúty a hotovo.. Odstráňte z tepla. Vmiešame koriander a limetkovú šťavu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
388 videní