Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kokosový cheesecake pre milovníkov kokosu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kokosový cheesecake pre milovníkov kokosu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kokosový cheesecake pre milovníkov kokosu Foto: www.shutterstock.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod

Ak ste nadšencom kokosu, určite neváhajte a pozrite sa na tento recept na cheesecake. Ak stále váhate, vedzte, že kombinácia chrumkavého korpusu zo sušienok a opraženého kokosu s jemnou krémovou náplňou a lahodnými kokosovými guľkami je jednoducho neodolateľná.

reklama:

Suroviny

  • Na korpus:
  • 60 g strúhaného kokosu
  • 200 g sušienok
  • 100 g tuku (maslo alebo kokosový olej)
  • 30 g práškového cukru
  • 1 štipka soli
  • Na náplň:
  • 750 g čerstvého krémového syra
  • 110 g kryštálového cukru
  • 200 g kokosového mlieka
  • 30 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 50 g strúhaného kokosu
  • Na kokosové guľky:
  • 75 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 40 g strúhaného kokosu
  • Na obalenie guľôčok:
  • 1 hrnček strúhaného kokosu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava ingrediencií: Začnite s prípravou všetkých potrebných surovín. Kokos určený na korpus opražte v rúre na 175 °C počas približne 5 minút alebo ho opražte na panvici pri neustálom miešaní, aby sa rovnomerne zhnedol.

2. Krok

Korpus: Na dno koláčovej formy si položte papier na pečenie. Sušienky rozmixujte na jemný prášok, pridajte opražený kokos, rozpustené maslo (alebo kokosový olej), štipku soli a práškový cukor. Vytvorte sypkú zmes, ktorú pomocou pohára vtlačte na dno formy a aj po bokoch. Pečte 10 minút pri 175 °C.

3. Krok

Náplň: Do mixéra vložte krémový syr, kryštálový cukor, nepražený kokos, vajcia, vanilkový extrakt, múku a polovicu plechovky kokosového mlieka (približne 200 g). Zvyšok mlieka môžete použiť na iné jedlo. Nalejte túto zmes na predpečený korpus a pečte ďalších asi 50 minút, kým okraje nezačnú zľahka zlatnúť. Stred môže byť stále trochu tekutý, čo je v poriadku. Nechajte cheesecake vychladnúť v otvorenej rúre a následne ho preneste do chladničky.

4. Krok

Kokosové guľky: Kým sa cheesecake chladí, pripravte kokosové guľky „Rafaelo“. Zmiešajte sladené kondenzované mlieko s mletým kokosom a nechajte stuhnúť v chladničke alebo mrazničke. Potom vytvorte guľky rôznych veľkostí a obaľujte ich v ďalšom kokose.

5. Krok

Podávanie: Vychladnutý cheesecake posypte opraženým kokosom a ozdobte pripravenými guľkami. Tento dezert si môžete uchovať v chladničke približne tri dni, stále si zachová svoju lahodnosť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

25 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.