Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kokosový cheesecake pre milovníkov kokosu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kokosový cheesecake pre milovníkov kokosu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kokosový cheesecake pre milovníkov kokosu Foto: www.shutterstock.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod

Ak ste nadšencom kokosu, určite neváhajte a pozrite sa na tento recept na cheesecake. Ak stále váhate, vedzte, že kombinácia chrumkavého korpusu zo sušienok a opraženého kokosu s jemnou krémovou náplňou a lahodnými kokosovými guľkami je jednoducho neodolateľná.

reklama:

Suroviny

  • Na korpus:
  • 60 g strúhaného kokosu
  • 200 g sušienok
  • 100 g tuku (maslo alebo kokosový olej)
  • 30 g práškového cukru
  • 1 štipka soli
  • Na náplň:
  • 750 g čerstvého krémového syra
  • 110 g kryštálového cukru
  • 200 g kokosového mlieka
  • 30 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 50 g strúhaného kokosu
  • Na kokosové guľky:
  • 75 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 40 g strúhaného kokosu
  • Na obalenie guľôčok:
  • 1 hrnček strúhaného kokosu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava ingrediencií: Začnite s prípravou všetkých potrebných surovín. Kokos určený na korpus opražte v rúre na 175 °C počas približne 5 minút alebo ho opražte na panvici pri neustálom miešaní, aby sa rovnomerne zhnedol.

2. Krok

Korpus: Na dno koláčovej formy si položte papier na pečenie. Sušienky rozmixujte na jemný prášok, pridajte opražený kokos, rozpustené maslo (alebo kokosový olej), štipku soli a práškový cukor. Vytvorte sypkú zmes, ktorú pomocou pohára vtlačte na dno formy a aj po bokoch. Pečte 10 minút pri 175 °C.

3. Krok

Náplň: Do mixéra vložte krémový syr, kryštálový cukor, nepražený kokos, vajcia, vanilkový extrakt, múku a polovicu plechovky kokosového mlieka (približne 200 g). Zvyšok mlieka môžete použiť na iné jedlo. Nalejte túto zmes na predpečený korpus a pečte ďalších asi 50 minút, kým okraje nezačnú zľahka zlatnúť. Stred môže byť stále trochu tekutý, čo je v poriadku. Nechajte cheesecake vychladnúť v otvorenej rúre a následne ho preneste do chladničky.

4. Krok

Kokosové guľky: Kým sa cheesecake chladí, pripravte kokosové guľky „Rafaelo“. Zmiešajte sladené kondenzované mlieko s mletým kokosom a nechajte stuhnúť v chladničke alebo mrazničke. Potom vytvorte guľky rôznych veľkostí a obaľujte ich v ďalšom kokose.

5. Krok

Podávanie: Vychladnutý cheesecake posypte opraženým kokosom a ozdobte pripravenými guľkami. Tento dezert si môžete uchovať v chladničke približne tri dni, stále si zachová svoju lahodnosť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

134 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.