- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Koláč s arašidovým maslom
Koláč s arašidovým maslom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- Svetlé cesto :
- 200 g polohrubej múky
- 125 g masla
- 120 g práškového cukru
- 200 g bielej čokolády
- 4 vajcia
- 1 lyžica vanilkového cukru
- 1 zarovnaná lyžička prášku do pečiva
- 100 g arašidového masla
- Tmavé cesto :
- 100 g tmavej čokolády
- 100 g mliečnej čokolády
- 200 g masla
- 100 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 40 g kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte cesto z tmavej čokolády. V malom hrnci rozpustite maslo, potom pridajte nalámanú horkú a mliečnu čokoládu. Miešame, kým sa suroviny nespoja. Nechajte vychladnúť. Do vychladnutej hmoty pridajte cukor, dôkladne premiešajte.
2. Krok
Múku preosejeme s kakaom a práškom do pečiva. Jemne vmiešame do čokoládovej hmoty. Po jednom pridávame vajcia, miešame na nízkej rýchlosti, kým nebude cesto hladké.
3. Krok
Teraz pokračujte v príprave svetlého cesta. Maslo rozpustíme, odstavíme z ohňa a pridáme nasekanú čokoládu. Mala by sa úplne rozpustiť. Nechajte vychladnúť.
4. Krok
V miske krátko vymiešame vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom. Nalejeme na vychladnutú maslovo-čokoládovú hmotu.
5. Krok
Pšeničnú múku preosejeme spolu s práškom do pečiva. Jemne vmiešame do cesta. Hmota by mala byť jednotná a hustá.
6. Krok
Plech vymastíme maslom alebo vystelieme papierom na pečenie. Nalejte cesto z tmavej čokolády, potom nalejte bledé cesto. Do vrchného cesta vhadzujeme guličky z arašidového masla. Pečieme asi 35 minút v rúre vyhriatej na 180°C .
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
316 videní