Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Koláč s bielkami, vlašskými orechmi a žĺtkovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vajickovy kolac.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 3 bielkovo orechové piškóty:
  • 12 bielkov
  • 300 g cukru
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • štipka soli
  • Žĺtkový krém:
  • 6 žĺtkov
  • 200 g práškového cukru
  • 300 g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • Na ozdobu :
  • mandľové lupienky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľahajte bielky so štipkou soli do tuha. Postupne pridávajte cukor a miešajte, kým nezískate pevný a lesklý sneh. Pomocou špachtle ľahkými pohybmi zdola nahor vmiešajte mleté ​​vlašské orechy zmiešané s múkou. Cesto rozdeľte na 3 rovnaké časti a upečte 3 pláty na plechu vystlanom papierom na pečenie (pri teplote 170 °C, 18 – 20 minút.) Pred zložením ich nechajte dôkladne vychladnúť.

2. Krok

Na žĺtkový krém vyšľahajte žĺtky s práškovým cukrom vo vodnom kúpeli (bain-marie) za stáleho miešania, kým zmes nezhustne a nedosiahne konzistenciu jemného krému. Nechajte úplne vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešajte do peny, potom postupne pridávajte vychladnutý žĺtkový krém a dobre premiešajte. Pre chuť pridajte vanilku.

3. Krok

Prvý plát položíme na plech a potrieme ho vrstvou krému. Pokračujte s druhým plátom a ďalšou vrstvou krému, potom s treťou vrstvou . Navrch potrite krémom a uhlaďte . Ozdobte podľa chuti: mletými orechmi, mandľovými lupienkami alebo tenkou vrstvou preosiateho kakaa.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.