- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Koláč s bielkami, vlašskými orechmi a žĺtkovým krémom
Koláč s bielkami, vlašskými orechmi a žĺtkovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 3 bielkovo orechové piškóty:
- 12 bielkov
- 300 g cukru
- 250 g mletých vlašských orechov
- 3 lyžice polohrubej múky
- štipka soli
- Žĺtkový krém:
- 6 žĺtkov
- 200 g práškového cukru
- 300 g masla
- 1 vanilkový cukor
- Na ozdobu :
- mandľové lupienky
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľahajte bielky so štipkou soli do tuha. Postupne pridávajte cukor a miešajte, kým nezískate pevný a lesklý sneh. Pomocou špachtle ľahkými pohybmi zdola nahor vmiešajte mleté vlašské orechy zmiešané s múkou. Cesto rozdeľte na 3 rovnaké časti a upečte 3 pláty na plechu vystlanom papierom na pečenie (pri teplote 170 °C, 18 – 20 minút.) Pred zložením ich nechajte dôkladne vychladnúť.
2. Krok
Na žĺtkový krém vyšľahajte žĺtky s práškovým cukrom vo vodnom kúpeli (bain-marie) za stáleho miešania, kým zmes nezhustne a nedosiahne konzistenciu jemného krému. Nechajte úplne vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešajte do peny, potom postupne pridávajte vychladnutý žĺtkový krém a dobre premiešajte. Pre chuť pridajte vanilku.
3. Krok
Prvý plát položíme na plech a potrieme ho vrstvou krému. Pokračujte s druhým plátom a ďalšou vrstvou krému, potom s treťou vrstvou . Navrch potrite krémom a uhlaďte . Ozdobte podľa chuti: mletými orechmi, mandľovými lupienkami alebo tenkou vrstvou preosiateho kakaa.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11 videní