Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Koláč s jablkovým želé a vanilkovým krémom a makom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovy s makom.webp
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.coolinarika.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Základ:
  • 120 g maslových sušienok
  • 80 g vlašských orechov
  • štipka soli
  • 100 g masla
  • Jablkové želé:
  • 1 kg jabĺk
  • 30 g masla
  • 100 g cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 lyžičky sušeného zázvoru
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 15 g kukuričného škrobu
  • Krém:
  • 1 instantná želatína
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g mascarpone
  • 70 g práškového cukru
  • 2 - 3 lyžice maku
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Sušienky, orechy a štipku soli pomelieme na mlynčeku alebo rozmixujeme. Vložíme ich do misy, zalejeme rozpusteným maslom a vymiešame na kompaktnú zmes.

2. Krok

Vzniknutú zmes utlačíme na dno tortovej formy Ø 20 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Zmes zatlačte a zarovnajte zadnou časťou lyžice, čím vytvoríte základ koláčika.. Formu vložíme do chladničky.

3. Krok

Plnka: Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky. Vo veľkej panvici rozpustite maslo a pridajte nakrájané jablká, cukor, javorový sirup, škoricu a zázvor. Za občasného miešania dusíme, kým jablká úplne nezmäknú.

4. Krok

Jablká rozsekáme rozmixujeme na hladké pyré. V miske zmiešame škrob a 100 ml vody a vmiešame do jablkového pyré. Varte ešte niekoľko minút. Odstavíme z ohňa a necháme mierne vychladnúť, potom natrieme na pripravený sušienkový základ a vrátime do chladničky úplne vychladnúť a stuhnúť.

5. Krok

V miske zmiešame želatínu a 4 lyžice vody a necháme napučať. 250ml smotany oddelíme, pridáme vanilkový cukor a premiešame. Dáme na mierny oheň a zohrievame, kým nezovrie, znížime oheň a pridáme napučanú želatínu. Pokračujte v zahrievaní, kým sa želatína úplne nerozpustí, odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

6. Krok

Smotanový syr vyšľaháme s práškovým cukrom a pomocou šľahača vypracujeme hladkú zmes. Pridáme zvyšných 250 ml smotany a ďalej miešame mixérom, kým nezhustne. Vmiešame vychladnutú zmes smotany so želatínou a makom.

7. Krok

Všetko opäť dobre premiešame a nalejeme na jablkové želé. Všetko vložíme späť do chladničky a necháme dobre stuhnúť, najlepšie cez noc. Vychladnutý koláč opatrne vyberieme z formy, ozdobíme jablkovými lupienkami a vlašskými orechmi a podávame.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

361 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.