- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Koláč s kokosom a s karamelovým krémom
Koláč s kokosom a s karamelovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- plech 24 x 36
- piškóta :
- 7 vajec
- 175 g cukru
- 200 g horkej čokolády 55%
- 200 g masla
- 50 ml mlieka
- 300 g hladkej múky
- štipka soli
- 1/4 lyžičky sódy bikarbóny
- 5 g prášku do pečiva
- Kokosový krém:
- 500 ml mlieka
- 125 g detskej krupice
- 200 g masla
- 200 g cukru
- 250 g kokosových vločiek
- štipka soli
- Karamelový krém:
- 500 g kondenzovaného karamelového salka
- 250 g mascarpone
- Na ozdobu :
- strúhaná čokoláda
- kokosové lupienky
Postup prípravy
1. Krok
Pri príprave piškóty si najskôr oddelíme žĺtka od bielkov.. bielky posypte soľou a nechajte ich pri izbovej teplote , kým si nepripravíte čokoládu. Do vodného kúpeľa si dáme misku a do nej nalámeme čokoládu a pridáme aj maslo a mlieko.. Miešame kým sa všetko nerozpustí.. Potom necháme zmes vychladnúť..
2. Krok
Premiešame bielka najskôr so štipkou soli ..Potom postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh.. Do vychladnutej čokoládovej zmesi primiešame žĺtka.. Potom do vyšľahaných bielkov pridáme čokoládovú hmotu a premiešame stierkou zhora nadol.. Takisto pridáme aj múku s práškom do pečiva ..Miešame tiež zhora nadol..
3. Krok
Plech vyložíme papierom a a nalejme doň cesto.. Vyrovnáme a pečieme v predhriatej rúre na 180°C 35-40 minút. Po upečení vyberieme na mriežku a odstránime papier na pečenie.
4. Krok
Ako pripraviť kokosový krém : Mlieko s krupicou a cukrom prevaríme v hrnci umiestnenom na plameni sporáka. Priebežne miešame a varíme, kým krém nezhustne. Odstráňte z ohňa a nechajte krém vychladnúť. Potom zapracujeme mäkké maslo a kokos a krém dobre premiešame. Kokosový krém natrieme na vychladnutý plát.
5. Krok
Ako pripraviť kondenzovaný karamelový krém a ozdobiť zákusok Tento krém je veľmi jednoduchý na prípravu. Karamelové salko stačí vymiešať s mascarpone do hladka. Kondenzovaný karamelový krém rozotrieme na kokosový krém. Potom zákusok ozdobíme kokosovými lupienkami a strúhanou čokoládou a dáme na 4-5 hodín do chladu. Po tomto časovom intervale môžeme pekne porciovať.
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
441 videní